Usein kysytyt kysymykset

Kenelle yleisurheilutoiminta sopii?

Kaikki yleisurheilusta kiinnostuneet aikuiset ja lapset ovat tervetulleita mukaan seuramme toimintaan. Jyskeellä on yleisurheilutoimintaa ympäri vuoden. Yleisurheiluharjoitukset, muut ohjatut harjoitukset, kisat, kisojen järjestelyt ja varainhankinta tarjoavat jokaiselle mielekästä vapaa-ajan puuhaa. Kaikkien meidän panos on korvaamattoman tärkeä, jotta kausi onnistuisi urheilullisesti.

Milloin on harjoituksia?

Kesäisin harjoituksia pidetään maanantaisin ja perjantaisin. Maanantaisin on harjoitusryhmät 4-17-vuotiaille ja perjantaisin 8-17-vuotiaille. Muista tarkistaa poikkeukset joko seuran omasta painetusta tapahtumakalenterista tai seuran kotisivujen "Harjoitus- ja kilpailukalenteri” -osiosta.

Talven harjoituksista ilmoitetaan Laitilan Sanomien urheilupalstalla ja kotisivujen "Harjoitus- ja kilpailukalenteri" -osiossa.

Harjoitus- ja kilpailukalenteri

Mitkä ihmeen Viikkokisat?

Keskiviikkoisin pidetään seuran omat Viikkokisat, jolloin pääsee harjoittelemaan kilpailemista tutussa porukassa. Lajit vaihtuvat viikoittain, jolloin pääsee testaamaan vähän vieraampiakin lajeja.

Huoltajat voivat osallistua toimintaan viikkokisoissa mittaamalla, kirjaamalla tuloksia tai palauttamalla välineitä. Kiitokseksi tästä kioskissa on kahvia ja jotain syötävääkin.

Viikkokisojen tarkat päivämäärät ja lajit löydät joko painetusta kalenterista tai seuran kotisivuilta. Kotisivuille julkaistaan lisäksi viikkokisojen aikataulu ja tulokset.

Viikkokisat

Miten ilmoittautua kilpailuihin ja kuka maksaa ilmoittautumismaksut?

"Harjoitus- ja kilpailukalenteri"-osiossa on jokaisen kilpailutapahtuman lisätiedoissa linkki tai ohjeet ilmoittautumisen suorittamiseksi kyseiseen kilpailuun. Ilmoittautumismaksun maksaa joko seura tai huoltaja itse riippuen kilpailusta. "Kilpailumaksu- ja ilmoittautumisohjeet" sivulla on tarkka ohjeistus siitä, mihin kilpailuihin seura maksaa ilmoittautumismaksut.

Kilpailumaksu- ja ilmoittautumisohjeet

Joukkuekilpailut

Yleisurheilussa järjestetään kesän aikana joukko erilaisia seurojen välisiä joukkuekilpailuja, jotka ovat tärkeitä tapahtumia seuralle ja seuran urheilijoille. Seuran nuorisotoiminnasta vastaava nuorisotoimikunta valitsee joukkueet hyvissä ajoin ennen kilpailuja kesän tulosten perusteella.

Joukkueeseen valinnasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti valituille sekä joukkue julkaistaan lehdessä ja seuran kotisivuilla. Toivottavaa olisi, että jokainen harjoituksissa käyvä lapsi/nuori olisi valmis urheilemaan joukkueessa valinnan osuessa kohdalle.

Kuinka paljon on yleisurheilun kausimaksu?

Kausimaksu laskutetaan vasta kolmannen harjoituskerran jälkeen, joten ensimmäiset kaksi kertaa voi tulla rauhassa kokeilemaan yleisurheilua harrastuksena.

Kausimaksu sisältää yleisurheilulisenssin, vakuutuksen*, SM-, alue-, pm- ja Vakka-Suomen mestaruuskilpailut, seuraottelut, Jyskeen viikkokisat ja maastojuoksut, ohjatut harjoitukset sekä toimitila- ja käyttömaksut.

*Vakuutus sisältyy yleisurheilulisenssiin alle 14-vuotiailla. 2006 ja aiemmin syntyneille vakuutus on mahdollista hankkia lisähintaan. Ota yhteyttä seuran toimihenkilöön, jos urheilija on yli 13-vuotias ja tarvitsee vakuutuksen.

Kausimaksut ikäluokittain
Ikäluokka
(Syntymävuosi)
Alle 8-vuotiaat
(2013-2020)
8-13 -vuotiaat
​(2007-2012)
14-15 -vuotiaat
​(2005-2006)
Yli 15 vuotiaat
​(2004-1900)
Kausimaksu60€90€110€130€

Lisäksi toisesta sisaruksesta lähtien saa sisarusalennusta 15€/sisarus.

Miten ilmoittautua kesäkaudelle?

Jos et ole vielä ilmoittautunut tai ilmoittanut huollettaviasi, niin käy ilmoittautumassa alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen tiedot tarvitaan yleisurheilulisenssin hankkimiseksi, johon sisältyy esimerkiksi vakuutus ja kilpailuoikeus.

Mitä kautta tiedotetaan tärkeää infoa?

Suosittelemme ensisijaisesti liittymään Whatsapp tiedotusryhmään alla olevan linkin avulla. Whatsapp-ryhmää ja näitä kotisivuja käytetään ensisijaisina tiedotusväylinä, ja niiden kautta tieto kulkee nopeiten perille. Muita tiedotuskanavia ovat Laitilan Sanomien urheilupalsta ja yleisurheilujaoston Facebook-ryhmä. Facebook-ryhmä on epävirallinen tiedotuskanava, jonne jaetaan kuvia ja tilannepäivityksiä.

Jos liittyminen Whatsapp-ryhmään ei onnistu, niin lähetä puhelinnumerosi osoitteeseen jonivainiokaila@gmail.com. Sinut lisätään ryhmään manuaalisesti.

Whatsapp-tiedotusryhmä

Facebook-ryhmä