Usein kysytyt kysymykset

Kenelle yleisurheilutoiminta sopii?

Kaikki yleisurheilusta kiinnostuneet aikuiset ja lapset ovat tervetulleita mukaan seuramme toimintaan. Jyskeellä on yleisurheilutoimintaa ympäri vuoden. Yleisurheiluharjoitukset, muut ohjatut harjoitukset, kisat, kisojen järjestelyt ja varainhankinta tarjoavat jokaiselle mielekästä vapaa-ajan puuhaa. Kaikkien meidän panos on korvaamattoman tärkeä, jotta kausi onnistuisi urheilullisesti.

Milloin on harjoituksia?

Harjoituksia pidetään maanantaisin ja perjantaisin. Maanantaisin on harjoitusryhmät 4-17-vuotiaille ja perjantaisin 8-17-vuotiaille. Muista tarkistaa poikkeukset joko seuran omasta painetusta tapahtumakalenterista tai seuran kotisivujen "Harjoitus- ja kilpailukalenteri” -osiosta. Painettu kalenteri ilmestyy viimeistään toukokuun lopulla ja sen saa harjoituksista.

Harjoitus- ja kilpailukalenteri

Harjoitusajat ja vastuuvetäjät
KellonaikaRyhmätVastuuohjaajat
17:30-18:302014 ja myöhemmin syntyneet (5v ja alle)Nina Luotonen ja Linda Airasmäki
2012-2013 syntyneet (6-7v)Mia Grönroos ja Sami Vaskelainen
17:30-19:002010-2011 syntyneet (8-9v)Riikka Matikainen ja Marja Heikkilä
2008-2009 syntyneet (10-11v)Venla Laiho ja Susan Kiiski
2006-2007 syntyneet (12-13v)Evastina Hurme-Vuorela ja Slava Balitski
17:30-19:302005 ja aiemmin syntyneet (14v ja vanhemmat)Joni Vainio-Kaila ja Ilmari Vuorela

Mitkä ihmeen Viikkokisat?

Keskiviikkoisin pidetään seuran omat Viikkokisat, jolloin pääsee harjoittelemaan kilpailemista tutussa porukassa. Lajit vaihtuvat viikoittain, jolloin pääsee testaamaan vähän vieraampiakin lajeja. Huoltajat voivat osallistua toimintaan viikkokisoissa mittaamalla, kirjaamalla tuloksia tai palauttamalla välineitä. Kiitokseksi tästä kioskissa on kahvia ja jotain syötävääkin.

Viikkokisat alkavat kello 18:00. Ilmoittautuminen viikkokisoihin tulee suorittaa joko viimeistään viikkokisaa edeltävänä päivänä seuran kotisivujen kautta tai ennen kilpailua klo 17:15-17:45 urheilutalon alakerrassa sijaitsevaan kilpailukansliaan. Jos myöhästyt ilmoittautumisesta, voit silti osallistua lajeihin, mutta ilmoittautuminen suoritetaan tällöin erikseen lajipaikalla ennen lajin alkua.

Viikkokisojen tarkat päivämäärät ja lajit löydät joko painetusta kalenterista tai seuran kotisivuilta. Kotisivuille julkaistaan lisäksi viikkokisojen aikataulu ja tulokset.

Viikkokisat

Miten ilmoittautua kilpailuihin ja kuka maksaa ilmoittautumismaksut?

"Harjoitus- ja kilpailukalenteri"-osiossa on jokaisen kilpailutapahtuman lisätiedoissa linkki tai ohjeet ilmoittautumisen suorittamiseksi kyseiseen kilpailuun. Ilmoittautumismaksun maksaa joko seura tai huoltaja itse riippuen kilpailusta. "Kilpailumaksu- ja ilmoittautumisohjeet" sivulla on tarkka ohjeistus siitä, mihin kilpailuihin seura maksaa ilmoittautumismaksut.

Kilpailumaksu- ja ilmoittautumisohjeet

Joukkuekilpailut

Yleisurheilussa järjestetään kesän aikana joukko erilaisia seurojen välisiä joukkuekilpailuja, jotka ovat tärkeitä tapahtumia seuralle ja seuran urheilijoille. Seuran nuorisotoiminnasta vastaava nuorisotoimikunta valitsee joukkueet hyvissä ajoin ennen kilpailuja kesän tulosten perusteella. Joukkueeseen valinnasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti valituille sekä joukkue julkaistaan lehdessä ja seuran kotisivuilla. Toivottavaa olisi, että jokainen harjoituksissa käyvä lapsi/nuori olisi valmis urheilemaan joukkueessa valinnan osuessa kohdalle.

Kuinka paljon on yleisurheilun kausimaksu?

Kausimaksu laskutetaan vasta kolmannen harjoituskerran jälkeen, joten ensimmäiset kaksi kertaa voi tulla rauhassa kokeilemaan yleisurheilua harrastuksena. Maksu sisältää yleisurheilupassin, SM-, alue- ja piirinmestaruuskilpailut, Vakka-Suomen mestaruuskilpailut, seuraottelut, Jyskeen viikkokisat ja maastojuoksut, yleisurheilun ohjatut harjoitukset sekä toimitila- ja käyttömaksut.

Ikäluokka-8v. (2011-)9-13v. (2006-2010)14-15v. (2004-2005)16v.- (-2003)
Kausimaksu*50€80€100€120€

*Lisäksi toisesta sisaruksesta lähtien saa sisarusalennusta 15€/sisarus.

Miten ilmoittautua kesäkaudelle 2019?

Jos et ole vielä ilmoittautunut tai ilmoittanut huollettaviasi, niin käy ilmoittautumassa alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen tiedot tarvitaan yleisurheilulisenssin hankkimiseksi, johon sisältyy esimerkiksi vakuutus ja kilpailuoikeus.

Mitä kautta tiedotetaan tärkeää infoa?

Suosittelen ensisijaisesti liittymään Whatsapp tiedotusryhmään alla olevan linkin avulla. Whatsapp ryhmää ja näitä kotisivuja käytetään ensisijaisina tiedotusväylinä, ja niiden kautta tieto kulkee nopeiten perille. Muita tiedotuskanavia ovat Laitilan Sanomien urheilupalsta ja yleisurheilujaoston Facebook ryhmä. Facebook ryhmä on epävirallinen tiedotuskanava, jonne jaetaan kuvia ja tilannepäivityksiä.

Jos liittyminen Whatsapp-ryhmään ei onnistu, niin lähetä puhelinnumerosi osoitteeseen jonivainiokaila@gmail.com. Lisään sinut ryhmään manuaalisesti.

Whatsapp-tiedotusryhmä

Facebook-ryhmä