Yleisurheilu

Koululiikuntaliiton Varsinais-Suomen Piirikisat 17.9.

Koululiikuntaliiton Varsinais-Suomen Piirikisat järjestetään Laitilan Keskusurheilukentällä 17.9. Ohjeita ja lisätietoa löydät kilpailun omilta alasivuilta.

KLL:n Varsinais-Suomen Piirikisat

Vakka-viestit Jyskeen hallintaa (24.6.2019)

Jyske oli tyly isäntä maanantaina Laitilassa järjestetyissä Vakka-Suomen rataviesteissä nappaamalla itse yli puolet jaossa olleista mestaruuksista. Kahdeksan ykköstilan ja peräti 23 joukkeen voimin laitilalaiset jättivät muille vain seitsemän mestaruutta ja jyräsivät selvään voittoon myös seurojen välisessä Vakkamalja -pistekilpailussa.

Jyskeläisvauhtia Paavo Nurmen kisoissa (11.6.2019)

Joni Vainio-Kaila juoksi kauden parhaansa 51,90 Paavo Nurmen -kisoissa 400 metrin aitajuoksussa. Myös kolme Jyskeen nuorta sai tilaisuuden osoittaa nopeutensa maailman huippuja seuraamaan tulleelle yli 13 000-päiselle yleisölle.

Jyskeen sprintterit vauhdissa piirinmestaruuskisoissa Turussa (29.5.2019)

Loistavaa Jyskeläisvauhtia nähtiin 29.5. kisatuissa 17-vuotiaiden ja yleisen sarjan piirinmestaruuskilpailuissa Turussa. Joni Vainio-Kaila paransi 100 metrin seuraennätystään sadasosalla voittaen samalla piirinmestaruuden.

LähiTapiolan nuorisokisoissa oli ennätysmäärä osallistujia (27.5.2019)

LähiTapiolan nuorisokisat olivat ennätykselliset niin osallistujamäärän kuin tulostasonkin suhteen. Osallistujia oli lähes 150 ja henkilökohtaisia ennätyksiä syntyi runsaasti. Jyskeläisittäin kovimmasta tuloksesta vastasi Verna Vuorela rikkomalla 100 metrillä 14- ja 15-vuotiaiden seuraennätyksen.

Akseli Hyytiä otteli Tampereella lähes joka lajissa ennätyksensä (18.5.2019)

Akseli Hyytiällä oli loistava vire kauden ensimmäisessä viisiottelussaan, joka kisattiin aluemestaruusotteluissa Tampereella. Akseli teki kolmessa ottelun lajeista henkilökohtaisen ennätyksensä. Akselin seiväshypyn tulos on lisäksi P15 sarjan seuraennätys.

Yleisurheilussa on voimaa!

Tule kokemaan monipuolinen kesälaji, joka tukee ja antaa voimaa talven urheilulle! Harjoittelu tukee kaikkia ominaisuuksia ja eri lajeja:

• Nopeutta ja räjähtävyyttä
• Reaktionopeutta ja koordinaatiokykyä
• Voimaa ja lihaskuntoa
• Kestävyyttä ja liikkuvuutta

Lisäksi pääsee testaamaan erilaisia lajeja kuten seivästä, kolmiloikkaa, moukaria, aitajuoksua,...

Toiminta

Kesällä on paljon erilaista toimintaa. Seura järjestää harjoituksia ja harjoituskilpailuja. Lisäksi on muitakin kilpailuja, isompia ja pienempiä, joihin saa vapaaehtoisesti osallistua. Seuran joukkueisiin kaivataan osallistujia keräämään pisteitä. Tällaisia joukkueena tapahtuvia kilpailuja ovat esimerkiksi Vakkakisat ja Seuracupit.

Harjoitukset

Yleisurheiluharjoitukset ovat perinteisesti maanantaisin ja perjantaisin. Harjoitus- ja kilpailukalenterista voit tarkistaa tarkemmat lapsen iän mukaiset aikataulut. Lisäksi nettisivujen kalenteriin päivitetään mahdolliset ekstraharjoitukset, joten kannattaa seurailla kalenterin tarjontaa viikoittain.

Viikkokisat

Keskiviikkoisin pidetään seuran omat Viikkokisat, jolloin pääsee harjoittelemaan kilpailemista tutussa porukassa. Mittaamisen voi suorittaa vaikka oma huoltaja. Lajit vaihtuvat viikoittain, jolloin pääsee testaamaan vähän vieraampiakin lajeja.

Huoltajat voivat osallistua toimintaan viikkokisoissa mittaamalla, kirjaamalla tuloksia tai palauttamalla välineitä. Kiitokseksi tästä kioskissa on kahvia ja jotain syötävääkin.

Kausimaksu

Kausimaksu laskutetaan vasta kolmannen harjoituskerran jälkeen, joten ensimmäiset kaksi kertaa voi tulla rauhassa kokeilemaan yleisurheilua harrastuksena. Kausimaksu sisältää yleisurheilupassin, kilpailumaksut alueen kisoihin, pm-kisoihin, Vakkakisoihin ja seuraotteluihin. Lisäksi hintaan sisältyy ohjatut harjoitukset, viikkokisat sekä toimitila- ja käyttömaksut.

Kausimaksut ikäluokittain
Ikäluokka-8v. (2011-)9-13v. (2006-2010)14-15v. (2004-2005)16v.- (-2003)
Kausimaksu*50€80€100€120€

*Lisäksi toisesta sisaruksesta lähtien saa sisarusalennusta 15€/sisarus.