Yleisurheilu

Jyskeen nuoria maajoukkueleiritykseen (18.10.2019)

Kaikkiaan yhdeksän vakka-suomalaista nuorta yleisurheilijaa on valittu alueelliseen nuorten maajoukkueleiritykseen. Laitilan Jyskeestä mukaan pääsivät moniottelija Verna Vuorela, moniottelija ja aitajuoksija Carolina Grönroos, pikajuoksija ja moniottelija Ilmari Vuorela, pikajuoksija, seiväshyppääjä ja moniottelija Akseli Hyytiä.

Valtteri Valtonen laittoi seuraennätyksen uusiksi (5.10.2019)

Jyskeen Valtteri Valtonen kruunasi kesän kilpailukauden komeasti kiskaisemalla Vahdon Tuiskun lauantaisissa heittokisoissa kiekossa 13-poikien seuraennätyslukemat 42,59. Omissa nimissä ollut aiempi ennätys parani reilulla neljällä metirllä ja valtakunnan listasijoitus nousi jo viidenneksi.

Ennätykselliset syysmoniottelut (29.9.2019)

Laitilassa viikonvaihteessa järjestetyt Jyskeen syysmoniottelut jättivät vahvan jäljen kauden valtakunnallisiin tilastoihin. Etenkin sunnuntaisissa piirin kakkosotteluissa laitettiin neliottelujen kausilistat uusiksi. Vahvimman leimansa löivät naantalilaiset Launosen sisarukset Alisan tehdessä 9-tyttöjen Suomen ennätys -pisteet 1145 ja Viljamin 11-poikien kauden kärkituloksen 1529.

Syysmoniottelut huipentavat yleisurheilukauden (27.9.2019)

Perinteinen yleisurheilukauden päätöskisa, Jyskeen syysmoniottelut, huipentaa Laitilan kentän tiiviin kilpailujen järjestämiskauden. Viikonvaihteen kaksipäiväiseen tapahtumaan on ilmoittautunut ennakkoon peräti 130 nuorta edustaen 27 eri seuraa.

Koululiikuntaliiton piirikisat Laitilassa (17.9.2019)

Tiivis yleisurheilun kilpailukausi Laitilassa jatkui tiistaina järjestettyjen Koululiikuntaliiton (KLL) Varsinais-Suomen piirikisojen merkeissä. Toimitsijatehtävistä vastasivat Varppeen koulun oppilaat Jyskeen kokeneiden toimitsijoiden tuella.

Varppeen koulun tytöt juoksivat pikaviestimestareiksi (15.9.2019)

Laitilan Varppeen koulun pikaviestijoukkue Verna Vuorela, Jenina Luotonen, Lotta Metsärinta ja Carolina Grönroos teki sen, mitä tytöt itse uskalsivat odottaakin eli juoksi Koululiikuntaliiton mestariksi kotiradallaan Laitilassa. Mestaruus oli lopulta jopa ylivoimainen, sillä hopealle sijoittunut karstulalainen Laaksolan koulu jäi voittoajasta 52,08 lopulta yli puolitoista sekuntia. Huittislaiseen Pellonpuiston kouluun ero oli jo lähes kaki ja puoli sekuntia.

Yleisurheilussa on voimaa!

Tule kokemaan monipuolinen kesälaji, joka tukee ja antaa voimaa talven urheilulle! Harjoittelu tukee kaikkia ominaisuuksia ja eri lajeja:

• Nopeutta ja räjähtävyyttä
• Reaktionopeutta ja koordinaatiokykyä
• Voimaa ja lihaskuntoa
• Kestävyyttä ja liikkuvuutta

Lisäksi pääsee testaamaan erilaisia lajeja kuten seivästä, kolmiloikkaa, moukaria, aitajuoksua,...

Toiminta

Kesällä on paljon erilaista toimintaa. Seura järjestää harjoituksia ja harjoituskilpailuja. Lisäksi on muitakin kilpailuja, isompia ja pienempiä, joihin saa vapaaehtoisesti osallistua. Seuran joukkueisiin kaivataan osallistujia keräämään pisteitä. Tällaisia joukkueena tapahtuvia kilpailuja ovat esimerkiksi Vakkakisat ja Seuracupit.

Harjoitukset

Yleisurheiluharjoitukset ovat perinteisesti maanantaisin ja perjantaisin. Harjoitus- ja kilpailukalenterista voit tarkistaa tarkemmat lapsen iän mukaiset aikataulut. Lisäksi nettisivujen kalenteriin päivitetään mahdolliset ekstraharjoitukset, joten kannattaa seurailla kalenterin tarjontaa viikoittain.

Viikkokisat

Keskiviikkoisin pidetään seuran omat Viikkokisat, jolloin pääsee harjoittelemaan kilpailemista tutussa porukassa. Mittaamisen voi suorittaa vaikka oma huoltaja. Lajit vaihtuvat viikoittain, jolloin pääsee testaamaan vähän vieraampiakin lajeja.

Huoltajat voivat osallistua toimintaan viikkokisoissa mittaamalla, kirjaamalla tuloksia tai palauttamalla välineitä. Kiitokseksi tästä kioskissa on kahvia ja jotain syötävääkin.

Kausimaksu

Kausimaksu laskutetaan vasta kolmannen harjoituskerran jälkeen, joten ensimmäiset kaksi kertaa voi tulla rauhassa kokeilemaan yleisurheilua harrastuksena. Kausimaksu sisältää yleisurheillisenssin, kilpailumaksut alueen kisoihin, pm-kisoihin, Vakkakisoihin ja seuraotteluihin. Lisäksi hintaan sisältyy ohjatut harjoitukset, viikkokisat sekä toimitila- ja käyttömaksut.

Kausimaksut ikäluokittain
Ikäluokka-8v. (2011-)9-13v. (2006-2010)14-15v. (2004-2005)16v.- (-2003)
Kausimaksu*50€80€100€120€

*Lisäksi toisesta sisaruksesta lähtien saa sisarusalennusta 15€/sisarus.