Jyske Ringeten SM-sarjaan

20.3.2021

SM-ringette palaa Laitilaan

(Ringetteliiton uutinen 20.3.2021)

Jyske voitti täksi kaudeksi SM-sarjaan nousseen Ilveksen kolmannen kerran sinetöiden nousun SM-runkosarjaan kaudeksi 2021-2022. Ottelu päättyi Jyskeen hyväksi numeroin 5-1.

Jyske nousi SM-sarjaan ensimmäistä kertaa noin 20 vuoden tauon jälkeen.

Pelin panos jännitti alkuun vähän molempia joukkueita ja sen huomasi otteissa. Molemmat joukkueet pelasi aika varmaa ja tasaista peliä. Saimme tehtyä ensimmäisessä erässä maalin, joka vapautti meidän peliä, Jyskeen maalivahti Maria Perkkola pohtii.

Ottelun avausmaali syntyi laitilalaisten mailoista ensimmäisen erän puolen välin jälkeen, minkä jälkeen maaleja syntyi ripotellen pitkin ottelua. Kotijoukkue iski toisen erän loppuun ylivoimamaalin ja kolmanteen erään kaksi maalia. Viimeinen erä meni tasan, kun Ilves onnistui maalinteossa ensi kertaa ottelussa erän viimeisen viisiminuuttisen alettua. Jyske viimeisteli vielä viidennen maalin ylivoimalla verkkoon ennen summerin soittoa.

Ilves tuli kovaa päälle, mutta puolustuksemme toimi tänään erityisen hyvin ja teimme Ilveksen hyökkäyksestä vaaratonta. Muutamat hienot ja tarvittavat maalit rakensimme toiseen päähän, ja joukkueena osasimme pelata fiksusti pelin loppuun asti, Perkkola tiivistää ottelun kulkua.

Perkkola päästi ottelussa vain yhden maalin ja kolmeen nousu playoff-peliin mahtui yhteensä vain viisi päästettyä maalia. SM-karsintasarjassa reippaasti yli 500 kiinniotettua vetoa 34 päästettyä vetoa vastaan pistää Perkkolan maalivahtien kärkeen ja torjuntaprosentin yli yhdeksäänkymmeneen.

Jyskeen joukkueesta nousi tänään esiin maalintekijöitä laajalta, kun jokaisen maalin takana oli eri pelaaja. Viiden maalin takana tänään oli Fanni Elo, Maria Elo, Vilma Virtanen, Ella Hellsten ja Nita Niemikko. Ilveksen yhden maalin kynäili tänään Lili Reunanen.