Jyskeen Yleisurheilun 11-tytöt mestaruuteen valtakunnan kärkiajalla

27.8.2020

11-sarjan tyttöjen mestaruus 4x600 metrin viestissä valtakunnallisella kauden kärkiajalla kruunasi Jyskeen menestyksen tiistaina Raisiossa kisailluissa nuorimpien sarjojen piirinmestaruusviesteissä.

Teksti: Ilkka Simola

Ajalla 8.07,98 Sara HonkakangasJasmin VaskelainenMila-Marissa Vaskelainen ja Neela Ihanmäki tuulettivat voittoa suoran mitan edellä hopealle sijoittunutta Turun Urheiluliittoa 18 joukkueen kisassa.

Näin kvartetti jatkoi viime vuonna 9-sarjan 4x400 viestissä ollutta vauhtia kausitilaston ykkösenä. Uutena ryhmässä on vain Sara muiden ollessa vasta eka vuotta tässä sarjassa.

Vaikka mitali jäikin Jyskeen ainoaksi oli joukkueiden yleisilme varsin positiivinen jokaisen kymmenen joukkueen sijoittuessa lajissaan kärkikuusikkoon. Joukkueissa oli mukana myös ilahduttavan paljon ensikertalaisia pm-tasolla.

4x50 metrin viestissä Jyskeen tytöt sijoittuivat vaihtojen hivenen ontuessa neljänneksi ajalla 32,29. Vastaavassa poikien sarjassa Einari VuorelaHugo Yli-AntolaAkseli Heinonen ja Noel Raiskinmäki kiidättivät kapulaa 31,16 vauhdilla viidenneksi ja saman sijoituksen antoi 4x600 metrin aika 8.37,6 Oskari Aaltosen tultua Hugon tilalle.

9-tytöissä ryhmä Aino VuoriahoHelmi LockmerEmilia Aaltonen ja Kerttu Matikainen oli ajalla 35,65 kuudes ja 4x400 metrillä ajalla 6.20,58 viidentenä Olivia Kaasalaisen korvatessa Ainon.

Nuorimmat pojat Jimi MäntysaloMikael AulinNiclas Elo ja Aaron Raiskinmäki yllättivät mukavasti pikaviestin kuudennen sijan tuoneella ajalla 36,24 ja vielä enemmän pitkän viestin neljännellä sijalla ajalla 6,08,89. Kova juttu kun kaksi poikaa on vasta seitsemän vuotiasta.

Kisa-illan aloittaneessa 8x40 metrin sukkulaviestissä Jyskeen kuudennen sijan aika 1.00,5 jäi vain kaksi sekunnin kymmenystä pronssista. Joukkueessa juoksivat Niclas, Mikael, Aaron, Jimi, Aino, Emilia, Helmi ja Kerttu.

11-sarjojen 4x60 metrin aitojen sekaviestissä nelikko Neela, Oskari, Hugo ja Sara oli myös kuudentena ajalla 46,72.

Kokonaisuudessaan kisoja hallitsi Turun Urheiluliitto kuudella mestaruudellaan. Jyskeen lisäksi vain Liedon Parma, Naantalin Löyly ja Salon Viesti pystyivät syrjäyttämmään keltamustat ykköskorokkeelta.