Jyskeen E-tytöt hienosti neljänsiä valtakunnallisella Tenavaleirillä

17.7.2016


 Alle 13-vuotiaat pesäpalloharrastajat mittelivät paremmuuksista viime viikolla tenavaleirillä Hyvinkäällä.  Jyske onnistui uusimaan viime vuotisen sijoituksensa ollen hienosti neljäs 46 joukkueen joukossa.

Alkusarjassa Jyske voitti yhdeksästä pelistä seitsemän ja varmisti paikkansa kuuden parhaan joukossa. Puolivälierissä Jyske kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen Kankaanpään Mailajuniorit. Tässä pelissä Jyske näytti henkistä kanttia nousten 5-0 tappiosta hienoon 7-6 voittoon. Perjantai-iltapäivän pronssiottelussa Jyskeen tytöt kärsivät harmittavan niukan tappion Rauman Feralle juoksuin 4-2. Näin ollen joukkueen oli viime vuoden tapaan tyytyminen neljänteen sijaan, joka olosuhteet huomioiden oli joukkueelta maksimaalinen ja loistava suoritus. Lisäksi täytyy muistaa, että pienen paikkakunnan Jyske voitti turnauksen aikana perinteisiä pesäpallopaikkakuntia kuten mm. Sotkamon Jymyn ja Siilinjärven Pesiksen.

Kuvaavaa oli Länsi-Suomen sarjan joukkueiden menestyminen, sillä Hämeenkyrön Räpsä voitti, Porin Pesäkarhut oli kakkonen ja Rauman Fera siis kolmas. Lisäksi Mailajuniorit Kankaanpäästä sijoittui lopulta Jyskeen jälkeen viidenneksi. Näistä joukkueista Jyskeen tytöt ovat tällä kaudella voittaneet kaikki muut joukkueet paitsi mestari Hämeenkyrön. Viime vuoden tapaan syksyn Länsi-Suomen aluesarjasta on siis tulossa mielenkiintoinen uusinta näiden joukkueiden kesken.

Kaiken kaikkiaan leiri oli ikimuistoinen. Laitilan tyttöjuniorijoukkue jatkoi viime vuoden tapaan menestystä aivan kansallispelimme terävimmässä kärjessä. ”Tuloksen arvoa lisää se, että viime hetken loukkaantumiset ja leirillä vellonut vatsatauti jättivät hieman jossittelemisen varaa aina mitalinkin suhteen”, totesi pelinjohtaja Sami Mäki taiston tauottua.

Kiireinen kevätpuoli on päättynyt myös aluesarjojen osalta. Länsi-Suomen sarjassa alkavat ylemmän loppusarjan sijoituspelit heinäkuun loppupuolella ja vastaavasti Varsinais-Suomen sarjassa Jyskeen tytöt ovat varmistaneet jo mestaruuden. On myös hyvä huomioida, että menestys ei ole tytöille tullut helpolla. Tähän mennessä tytöt ovat pelanneet jo yhteensä 35 peliä tämän vuoden aikana. Vielä edessä on noin 10-12 ottelua, joten yli 40 pelin vuosi tarjoaa tytöille oivan paikan oppia ja kokea monenlaista pesäpallon parissa.

Menestyksekkäässä joukkueessa pelasivat:

Neela Aho

Vilma Astila

Meeri Heikola

Eerika Koski (Itä-Länsi-edustus)

Saara Laihinen

Matilda Mattila

Isabella Mustonen

Essi Mäki

Iida Mäki

Odessa Rinteelä (Itä-Länsi-edustus)

Sara-Essi Sillanpää (joukkueen onnistujapalkinto)

Pinja Toivonen

toimihenkilöt:

Teemu Astila (pelinjohtaja)

Sami Mäki (pelinjohtaja)

Annika Mattila joukkueenjohtaja

Tarkemmat ottelutiedot turnauksen virallisilta tulospalvelusivuilta:

https://pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/73/617