Jyskeen B-tytöt toisena vuonna perättäin nuorten superpesiksen välieriin

4.9.2023

Jyskeen B-tytöt raivasivat tiensä välieriin voitettuaan Kempeleen Kirin suoraan kahdessa ottelussa. Kempeleellä käyty ottelu on erittäin tasainen. Jyske onnistui 1.jakson alussa lyömään heti 3-0 johdon, mutta Kempeleen toinen vuoropari on tehokas. Kempele takoi hyvillä lyönneillä 6-3 johdon, jota Jyske ei hyvästä kiristä huolimatta saanut kurottua kiinni. Näin 1.jakso meni Kotijoukkueelle niukasti 7-6.

2.jakso eteni 0-0 tilanteessa aina kolmanteen vuoropariin asti. Sitten alkoi tapahtua vierasjoukkue Jyskeen toimesta. Jyske löi vuoroparissa yhteensä kolme kunnaria ja yhtäkkiä taululla komeilivat Jyskeen johtoluvut 7-0. Tästä Kempele ei enää toipunut ja jakso päättyi Jyskeelle 7-2.

Supervuoroparin aloittavalla Jyske ei saanut sisällä kunnon onnistumisia ja niinpä juoksut jäivät syntymättä. Vastaavasti Kempele rakensi kärjestä yhdellä palolla ajotilanteen, mutta Jyskeen ulkokentän puolustus piti hyvin. Supervuoroparin päätyessä 0-0, haettiin ratkaisua kotiutuslyöntikilpailusta. Kotiutuslyöntikilpailussa Jyskeen Lydia Eskola täräytti toisena lyöjänä kunnarin ja tavallisen. Ja kun vielä viimeisessä parissa Odessa Rinteelä onnistui kotiutuksessa, oli Kempeleen saatava vähintään kolme juoksua omalla lyöntivuorollaan.

Tytöt aloittavat historiallisen loppuottelupaikan metsästyksen tiistaina 5.9. Joensuussa. Laitilassa perjantaina 8.9. klo 16.30 alkavassa ottelussa jommallakummalla joukkueella on katkolla finaalipaikka. Joukkue toivoo runsaslukuisen kotiyleisön tukea otteluun.