Ykköspesiskausi päätökseen kolmannessa kotitutuslyöntikilpailussa

21.8.2023

Oulun Lippoa vastaan käyty ykköspesiksen välieräsarja osoittautui pienten marginaalien otatukseksi. Lippo oli molemmissa otteluissa kotiutuslyöntikilpailussa parempi ja meni näin finaaliin Pöytyän Urheilijoita vastaan.

Helpolla Jyske ei Lippoa päästänyt ja etenekin kotikentällä Jyskeellä oli voiton avaimet kädessä niiin supervuoroparissa kuin kahdessa ensimmäisessä kotiutuslyöntikilpailussa. "Viisi ottelupalloa meillä oli, mutta ei ollut ottajaksi", totesi pelin jälkeen pettynyt pelinjohtaja Sami Mäki.

"Vääryys ei olisi ollut, jos vaikka me olisimme voittaneet jopa molemmat pelit", jatkoi Mäki. Mutta tulosta on kunnioitettava, ja Lippo oli ratkaisevissa paikoissa astetta parempi ja myös vähän onnekkaampi.

Jos oli viime kausi jo täysosuma, niin vieläkin parempi oli tämä kausi. Nuori ja hyvällä asenteella oleva joukkue saalisti peräti 50 sarjapistettä runkosarjassa ( viime vuonna 37). "Ylpeä saa olla, kun saa tällaisten talenttien kanssa tehdä töitä pitkin vuotta", totesi taiston tauottua puolestaan 2. pj Marko Toivonen. Näistä joukkueen pelaajista kuulemme vielä varmasti lisää tulevina vuosina!

Isot kiitokset yli 300 päiselle yleisölle.Lopputuloksesta huolimatta yleisö sai nähdä niin jännittävän ja hyvätasoisen pelin kuin mahdollista. Laitila voi syystäkin mainita itsensä jatkossa myös pesäpallokaupunkina. Vaikka Ykköspesiksen kausi nyt näiden tiukkojen välierätappioiden jälkeen päättyykin tältä kaudelta, on pesisherkkua vielä luvassa tälle syksylle. Valtaosa joukkueen jäsenistä taistelee nimittäin vielä B-tyttöjen SM-mitaleista joko Jyskeen tai Feran väreissä. B-tyttöjen pudotuspeliohjelma tarkentuu alkuviikosta.