B-tytöt joutuvat pahasti siipirikkoisina Feran kimppuun

10.9.2022

Otteluennakko Fera-Jyske B-tyttöjen 2. välierä la 10.9. klo 15.00 Otanlahti

Jyskeen tytöt jatkavat tänään taistelua finaalipaikasta naapuriseura Feraa vastaan. Pelin henki on selvä. Jyskeen voittaessa pelataan huomenna ratkaiseva kolmas välieräpeli Laitilassa ja Feran voittaessa Jyske pelaa pronssipelissä.

Harmillista kauden tärkeimmällä hetkellä on se, että Jyskeen sairastupa pursuaa väkeä. Alkuviikosta alkoi tulla pelaajilta viestejä sairastelusta. Keskiviikkona sitten alkoi jo joukkueen usko loppua, kun neljä pelaajaa ja yksi toimihenkilö olivat käytännössä tippuneet pois joukkueen vahvuudesta. ”Pidimme joukkueen kanssa palaverin ja mietimme kaikki mahdollisia vaihtoehtoja, jopa luovuttamista harkitsimme vakavasti tämän ottelusarjan osalta”, taustoittaa Sami Mäki joukkueen tilannetta. ”Koko ajan meillä on ollut terveys etusijalla, ja siitä kannamme vastuun jo seurana”, jatkaa seuran puheenjohtaja Mäki.

Tänä vuonna pesäpalloliiton kanta sairastumistapauksissa on yksiselitteinen, joukkosairastumiset eivät oikeuta suoraan ottelun siirtämiseen. Jos jo lukkoon lyödyille pelipäiville ei löydy molempien joukkueiden puolelta sopivaa päivää, joutuu joukkue luovuttamaan ko. ottelusarjan. Jyske ehdotti Feralle paria uutta vaihtoehtoista pelipäivää, mutta valitettavasti ne päivät eivät raumalaisille kelvanneet.

Tyttöjen puolesta tässä harmittaa eniten. Pitkä sekä jo nyt menestyksekäs kausi takana, kauden huipennus käsillä ja nyt on täystyö saada rosteri kasaan. ”No eipä Feran ennakoista ole paljon hyötyä, kun näkevät meidän rosterimme”, naurahtaa 2.pelinjohtaja Marko Toivonen. Melkoisia muutoksia on siis luvassa Jyskeen kokoonpanoon. Joten ota suunnaksi Otanlahti tänään klo 15, niin näet Jyskeen uusitun rosterin.