B-tytöt taipuivat 1. välieräpelissä, Feran naisten superpesispelaajat ratkaisivat

5.9.2022

Historiallista ensimmäistä Jyskeen B-tyttöjen välieräpeliä oli saapunut katsomaan ennätysyleisö (325) aurinkoisella mutta kolealle Laserkeskus Areenalle. Jyske aloitti ottelun vahvasti avaten juoksutilinsä heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla. Vierasjoukkue Fera tuli tasoittavalleen vieläkin vahvemmin ja Iida Lompin painuvalla takakentän lyönnillä tuloksena oli ajokunnari (4 juoksua). Jakson vanhetessa peli tasaantui ja juoksut olivat tiukassa. Jakso päättyi lopulta vieraille 5-2.

Jyske taisteli pitkään toisen jakson voitosta. Pääarkkitehteinä toimivat palkitut Odessa Rinteelä ja Iida Mäki, jotka molemmat puhkoivat vierasjoukkueen kentän. Valitettavasti onnikaan ei ollut aivan joukkueen puolella, sillä molemmista läpilyönneistä tuloksena oli vain yksi juoksu. Joka tapauksessa viimeiseen vuoropariin siirryttiin Jyskeen johtaessa kutkuttavasti 4-3. Feran neljännen vuoroparin aloittavalla Jyske sai ensin Feran kärkietenijät kopilla pois kentältä, mutta sitten esiin astui Jyskeen oma kasvatti Feran Ilona Hakoniemi. Hakoniemen nollatilanteessa lyömä kakkosrajaleikkuri yllätti Jyskeen ulkokentän ja tuloksena olikin kunnarina vieraiden tärkeä tasoitusjuoksu. Tämän jälkeen Feran lyöntipeli loksahti toden teolla käyntiin ja yksi toisensa jälkeen vastustamattomat lyönnit löysivät tiensä Jyskeen kentästä. Loppujen lopuksi neljännen aloittavalla Fera teki peräti kuusi juoksua ja toinen jakso samalla vieraille juoksuin 9-4.

Peli oli kauttaaltaan hyvätasoinen. Tiukoissa paikoissa Feran aikuisten Superiakin pelanneet pelaajat nousivat esiin ja käytännössä henkilökohtaisilla suorituksilla käänsivät ensimmäisen välieräpelin vierasjoukkueelle. Kokonaisuudessaan Jyskeen tytöt pelasivat hyvän pelin, toki vielä parannettavaakin jäi. Molemmilla jaksoilla kotijoukkue uinahti hetkeksi ja ne maksoivat tänään jaksovoiton. Taistelu finaalipaikasta jatkuu lauantaina Raumalla ja Jyskeen voittaessa ratkaiseva kolmas peli olisi heti sunnuntaina Laitilassa. Nyt harjoitellaan ja pidetään taktiikkapalavereja, jotta ollaan vieläkin valmiimpia ensi viikonloppuna. Mikäs sen mukavampaa, kun ratkaista välieräsarja kotona Laitilassa sunnuntaina!