Itä-Suomen tuplasta neljä pistettä kotiin tuliaisina

3.7.2022

Jyskeen naiset jatkoivat tiivistä pelitahtiaan viime viikonloppuna vierastuplalla Itä-Suomessa. Lauantain peli pelattiin legendaarisella Lappeenrannan Vanhalla kentällä. Kautensa mollivoittoisesti aloittanut kotijoukkue PesäYsit kiusasi Jyskettä ensimmäisen jakson. Molemmilla joukkueilla tilanteen teko hellekelissä (kentän lämpömittari 34 astetta) oli vaikeaa. Toisen lopussa Jyskeestä Matleena Rättö onnistui kotiuttamaan kolmospuolen kierteisellä lyönnillä Iida Lastaman ja tämä juoksu riitti jaksovoittoon Lappeenrannan jäädessä tylysti ilman juoksuja.

Toisen jakson Jyskeen naiset ratkaisivat käytännössä jo ensimmäisen alussa tehden yhteensä kolme juoksua. Jyske jatkoi koko toisen jakson vakuuttavasti ja vasta viimeisen tasoittavalla PesäYsit sai kuparisensa rikki. Jaksovoitto kirjattiin lukemin 5-1 ja täydet kolme pistettä Jyskeelle.

Helteen lisäksi ottelun syöttötuomarin matalahko linja vaikeutti molempien lyöntipeliä. Jyskeestä palkittiin ykköspalkinnolla Erica Rosendahl ja kakkospalkinnon pokkasi Nelli Mäenpää.

Sunnuntaina Jyskeen karavaani suuntasi sarjan kärkikamppailuun Haminan Vallikentälle. Yli 300 katsojaa näki hyvätasoisen pelin, jossa sarjan tämän hetken kaksi kiistatta parasta ulkokenttää kohtasi. Etenkin ensimmäisellä jaksolla tilanteiden rakentelu oli vaikeaa molemmin puolin. Hamina onnistui toisessa vuoroparissa tekemään vastustamattomalla kumuralla juoksun ja tämä juoksu riitti kuin riittikin jaksovoittoon.

Toiseen jaksoon Jyskeen valmennus teki pieniä muutoksia lyöntijärjestykseen ja tämä näyttikin toimivan. Heti ensimmäisen aloittavalla Jyske onnistuikin hyvillä lyönneillä hankkiutumaan turvallisen tuntuiseen 3-0 johtoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut ja tuli yksittäisillä lyönneillä aina tasoihin. Viimeiseen vuoropariin lähdettiinkin kutkuttavasti tasatilanteessa 3-3. Jyskeen naiset osoittivat kuitenkin venymiskykyänsä kapteeni Sohvi Korhosen johdolla. Sohvi saatteli kakkospuolen välilyönnillä Pinja Toivosen turvallisesti kotipesään. Hamina ei tasoittavallaan saanut lainkaan kolmostilannetta ja niinpä jakso Jyskeelle niukasti 4-3.

Supervuorossa kumpikaan joukkue ei saanut juoksua aikaiseksi, näin kärkikamppailu meni oikeutetusti kotiutuslyöntikilpailuun. Jyskeen kotiutuksista oli valitettavasti paras puhti jo poissa ja vain yksi juoksu ei tällä kertaa riittänyt kuin yhteen sarjapisteeseen. Hamina voitti kotiutuslyöntikilpailun juoksuin 2-1. Jyskeestä palkittiin ykköspalkinnolla Pinja Toivonen ja kakkospalkinnolla Nea Nyholm.

Itä-Suomen reissun jälkeen 22 ottelun runkosarja kääntyi Jyskeen osalta loppupuoliskolle. Nousijajoukkueena sarjataulukon 2. sija on erinomainen ja pesäero pudotuskarsintoihin alkaa olla jo turvallisen välimatkan päässä. Toki pisteitä on vielä paljon jaossa, mutta samalla myös neljän ensimmäisen joukkueen nousukarsinta on mahdollinen. Seuraavaksi Jyskeen naiset pelaavat ennen Itä-Länsi taukoa vielä kotona Laserkeskus -Areenalla keskiviikkona 6.7. klo 18 toistamiseen Lappeenrannan Pesäysejä vastaan.