B-tytöille vieraspelistä tappio ja kotipelistä voitto

26.5.2022

Hyvin kauden aloittanut Jyskeen pesiksen B-tytöt kärsivät kauden ensimmäisen tappion Hyvinkään Tahkon vieraana. Peli pelattiin Tahkon pyynnöstä poikkeuksellisesti Turengin ahtaalla kentällä, jossa juoksut pääosin tulevat yksitellen ilman läpilyöntejä. Kentässä ei tosin muuten ollut mitään vikaa ja se ei missään nimessä selitä tappiota. Ehkä ”masut” olivat vähän täynnä viime Fera pelin voitosta ja myös vastustaja pelasi erittäin hyvin. Jyske ei päässyt missään vaiheessa peliin mukaan ja niinpä tärkeät pisteet jäivät kotijoukkueelle puhtaasti jaksoin 2-0 (4-0, 5-2).

Jyskeen tyttöjen kasvojenpesu epäonnistuneen vieraspelin jälkeen oli edessä kotona Vaasan Mailattaria vastaan. Peli oli alusta asti kotijoukkueen suurta näytöstä ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun Jyskeen tytöt latoivat taululle 2-0 (15-3, 23-1) lukemat. Sairastumisten takia vain yhdeksällä tytöllä peliin lähteneet Mailattaret eivät pystyneet haastamaan kotijoukkuetta ja Jyske löi juoksuja tasaiseen tahtiin 1. jaksolla. 2. jaksolla sisäpeli rullasi heti 1. vuoroparissa kotijoukkueen lyödessä siinä peräti 15 juoksua. Jyskeen jokainen pelaaja pääsi kaunistelemaan tilastojaan. Seuraavaksi pelataan Tyttöjen Superpesistä 7.6. ja silloin vastustajaksi saapuu Laserkeskus -Areenalle Helsingin Roihu.

Sarjataulukossa Jyske siirtyi piikkipaikalle, mutta neljän kärki on erittäin tasainen. Roihu ja Tahkon kakkosjoukkue ovat pudonneet jo matkasta, mutta neljä muuta joukkuetta käyvät kovaa kamppailua kolmesta jatkopaikasta.

Sarjataulukko 26.5.

Naisten ykköspesis jatkuu Laitilassa sunnuntaina Laserkeskus -Areenalla klo 17. Kotijoukkue odottaa kauden ennätysyleisöä paikalle, kun hyvin kauden aloittanut kotijoukkue saa vastustajakseen Pohjois-Pohjanmaalta Ylivieskan Kuulan.