SKRL-Päivitetty tiedote seuroille koronavirukseen liittyen.

5.5.2020

Päivitetty tiedote seuroille koronavirukseen liittyen

05.05.2020 16:40

Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa maanantaina 5.5.2020 hallitus antoi päivitetyt ohjeet vallitsevaan koronavirustilanteeseen ja kertoi rajoitustoimien asteittaisesta ja hallitusta purkamisesta kevään ja kesän edetessä. Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi, ja kaikkien on syytä huolehtia omassa toiminnassaan tehostetusta hygieniasta ja välttää tarpeettomia kontakteja.

 

Yli kymmenen hengen kokoontumiset ovat edelleen kiellettyjä toukokuun ajan, mikä luonnollisesti vaikuttaa joukkueurheiluun. Kesäkuun alusta kokoontumisrajoitus nousee 50 henkilöön, ja tämä mahdollistaa ryhmäharjoittelun jatkamisen turvalliset olosuhteet huomioiden. Valtioneuvoston linjaukset rajoituksista ovat paitsi antaneet vastauksia myös herättäneet paljon kysymyksiä. Eri viranomaistahojen yhteistyönä haetaan nyt yhtenäisiä tulkintoja rajoituksien käytännön soveltamiseen liikunnassa ja urheilussa. Näistä tiedotamme lisää lähipäivinä.

 

Kaukalopallo- ja Ringetteliitto suosittelee aiemmin ilmoitetun mukaan kaukalopallon ja ringeten harrastustoiminnan keskeytystä toukokuun loppuun saakka. Omatoimista harjoittelua ja monipuolista liikkumista suositellaan. Seurat voivat suunnitella toimintansa käynnistämistä ja joukkueharjoittelun jatkamista 1.6. alkaen varmistaen, että olosuhteet ovat harjoittelulle turvalliset ja viranomaisten voimassa olevia ohjeistuksia noudatetaan. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita voi seurata osoitteessa www.thl.fi.

 

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n liittohallitus valmistelee parhaillaan myöhemmälle ajankohdalle siirrettävää liiton kevätkokousta ja tähän liittyvää webinaaria koskien liiton purkaumista. Lisätietoa aiheesta myöhemmin.