Kotkan SM-viestit - Naisten kävelyjoukkue neljäs, N17 pikaviestikvartetti finaalissa

15.9.2020

Jyskeen naiset Venla Laiho, Jonna Voronkoff ja Maria Antola ottivat mitä otettavissa oli viikonvaihteessa Kotkassa pidettyjen SM-viestien 3x3000 metrin kävelyviestissä uusimalla viimevuotisen neljännen sijansa. Muutenkin marssijärjestys säilyi kärjen osalta täysin ennallaan Espoon Tapioiden, Lapuan Virkiän ja Pyhäselän Urheilijoiden ollessa selkein eroin edellä.

Teksti: Ilkka Simola

Sensijaan välivuoden jälkeen kisaan palanneen kahden kalevankisamitalistin Elisa Neuvosen ja Tiia Kuikan ryydittämä Lappeenrannan Urheilumiehet ei ennakkoarvailuista huolimatta kyennyt uhkaamaan Jyskeen asemaa.

Pirteän lisänsä tuttujen seurojen kisaan toi ensiesiintymisessään SM-tasolla seitsemänneksi sijoittunut Kalannin Vankan kolmikko Aino Saarinen, Linnea Ellä ja Emilia Ellä.

Jyske osallistui nykytriolla kävelyviestiin nyt neljännen kerran. Parhaat sijoitukset ovat kolmen ja kahden vuoden takaa hopea ja pronssi mutta kovin aika on viime vuodelta.

Nyt jokainen jäi viime vuoden osuusajastaan puolisen minuuttia. Aiempi vauhtikaan ei olisi riittänyt mitaleille korkeatasoiseksi nousseessa kisassa.

N17 4x100 metrin viestikvartetti Jenina Luotonen, Carolina Grönroos, Lotta Metsärinta ja Verna Vuorela saavutti tavoitteena olleen finaalipaikan jossa tuloksena kahdeksas sija ajalla 50,61.

Aivan parasta vauhtia ei tytöille Kotkassa löytynyt Vernan kipeytyneen polven haitatessa vauhtia ankkuriosuudella. Porukan ykkösmenijän koko osallistuminen oli sen verran hilkulla, että varalla matkassa ollut Aamu Airisto sai tehdä lämmittelyt muiden mukana.

Alkuerissä oli hivenen onneakin mukana edellä olevan joukkueen ylittäessä maaliviivan tyhjin käsin ilman viimeiseen vaihtoon jäänyttä kapulaa. Vaihtojen onnistuminen on kuitenkin oleellinen osa viestijuoksua joten loppukilpailupaikka oli ansaittu.

Joukkueen kauden parhaaksi jää alueviesteissä Tampereella juostu seuraennätysaika 49,73. Ikänsä puolesta kaikki tytöt ovat samassa sarjassa myös ensi vuoden SM-viesteissä Oulussa, jonne joukkueelle jäi näyttämisen halua entistä kovemmasta menosta ja laajennetulla lajiohjelmalla.

Tytöt tekivät jyskeläistä seurahistoriaa sikäli, että ensimmäistä kertaa seuran tyttö/naisjoukkue selviytyi SM-viesteissä pikaviestin finaaliin.

Vaikka Jyskeellä on muutama mestaruus, muita mitaleita ja tukku pistesijoja pitkissä viesteissä, kävelyviestissä, 4x400 metrillä ja kerran aitaviestissäkin niin ainoa pikaviestin finaalijoukkue on vuonna 1968 Turun SM-viesteissä alku- ja välierien kautta loppukilpailun kuudenneksi ajalla 45,2 yltänyt A-poikien (18 v.) joukkue Tapio Suvanto, Harry Haapanen, Esko Tähtinen ja Ilkka Simola.

Ja olisihan tuolla 52 vuoden takaisella ajalla tullut tänä vuonnakin M19-sarjassa sama kuudes sija. Tosin finaalin pääsy edellytti nyt puoli sekuntia kovempaa aikaa.

Tulokset:

6. Imatran Urheilijat 48,91
  7. Jyväskylän Kenttäurheilijat 49,26
  8. Laitilan Jyske 50,61
Venla Laiho, Jonna Voronkoff ja Maria Antola onnistuivat uusimaan viime vuoden neljännen sijansa 3x3000 metrin kävelyviestissä.
Jyskeen tyttö-/naisjoukkue ensi kertaa SM-viesteissä pikaviestin finaalissa: Jenina Luotonen, Carolina Grönroos, Lotta Metsärinta, Verna Vuorela ja Aamu Airisto. Kuva: Mia Grönroos.