Pm-kisat tuulten armoilla

23.7.2020

Jyske jäi mestaruuksitta miesten ja naisten sekä 17-sarjojen Varsinais-Suomen pm-kilpailujen jatkuessa maanantaina Raisiossa toisen kilpailupäivän lajeilla. Lähinnä voittoa oli kolme kakkossijaa urakoinut Akseli Hyytiä. Akseli aloitti ylittämällä seipäässä sentin vaille ennätyksensä  424, veti kahdesti 100m alle aiempien aikojensa 11,64 ja 11,68 liialliseen myötäiseen ja päätti pitkän illan pituusparhaastaan vain kolme senttiä jääden mittaan 639. Vahvasta tulossarjasta huolimatta  kisailta ei miestä tyydyttänyt. Ennätyksiä kun ei tullut.

Teksti ja kuvat: Ilkka Simola

Myös miesten satasella tuuli puhalsi yli sallitun Ilmari Vuorelan viidennen sijan ajalla 11,39 tuoneessa finaalissa. Samaan laariin menivät Verna Vuorelan 17-sarjan pronssia pari vuotta vanhempien kilpakumppanien vanavedessä kiitämät ajat 12,63 ja 12,70, eikä Aamu Airistokaan saanut aikaansa 13,95 tilastokelpoiseksi.

Jenina Luotonen otti hopeaa korkeudessa ylittämällä 154 ja kolmiloikassa Kiia Ihanmäen ennätyspomput 10,39 toivat pronssia. Lotta Metsärinnan 10,22 riitti viidenneksi ja Ella Hemmilän oman ennätyksen 9,72 sivuaminen yhdeksänneksi.

16-vuotiaan Niklas Antolan eka sileän ratakieroksen kokeilu toi neljännen sijan kelpoajalla 56,00 ja miesten sarjassa heittäneen Jouni Turkin keihäskaari 46,78 pronssia kolmisen metriä Laitilan Nuorsisokansallisten tuloksesta jääden.

Pm-kisojen sarja jatkui kahtena seuraavana päivänä Rauman viime vuonna uusitulla kentällä Satakunnan piirin vastaavilla kisoilla ja pm-kisat kun nykyään ovat avoimia matkasi lähikentälle myös joukko laitilalaisia. Ilma oli muuttunut lämpimästä koleaksi mutta tuulen tuiverrus jatkui.

Tiistaina Verna Vuorelan 17-sarjan pronssia 200 metrillä tuonut aika 26,23 oli jo tytön viides peräkkäinen myötätuulitilastoon menevä juoksu.

Keskiviikkona Akseli Hyytiä kilpaili 17-sarjan 110 metrin aidoissa. Aitakorkeus on noussut ja aitaväli pidentynyt viime vuodesta. Pronssiaika 16,06 on ensikokeiluna 10-ottelua ajatellen ihan mukava mutta kuinkas muuten kuin sääntöjen ylittävässä myötätuulessa 2,3 m/sek. Keihäässä tuli puolentoistametrin kohennus omaan ennätykseen 700 gramman kepin kaartaessa hopealukemiin 47,85 eli lähes samaan kuin viime vuonna 100 grammaa kevyempi väline. 

Naisten kolmiloikassa 16-vuotiaan Jenina Luotosen 10,56 myötätuulipomput oikeuttivat kolmanneksi ja 14-vuotiaan Kiia Ihanmäen pituusennätys 459 17-sarjassa viidenteen sijaan. Samanikäinen Aada Vuoriaho oli kuulassa neljäs 9.57 pukkaisulla.

Kolean kisaillan päättäneen miesten ratakierroksen Ilmari Vuorela kiersi pronssin arvoisesti aikaan 52,96 kolmisen kymmenystä ennätyksestään jääneenä. Ja 400 metrillä on tuulesta pelkkää haittaa.

Tulokset Raisio

Tulokset Rauma

Jyskeen edustajia Raision kisoissa: Jenina Luotonen, Lotta Metsärinta, Verna Vuorela, Aamu Airisto ja Ella Hemmilä. Takana Ilmari Vuorela
Jyskeen edustajia Raision kisoissa: Jenina Luotonen, Lotta Metsärinta, Verna Vuorela, Aamu Airisto ja Ella Hemmilä. Takana Ilmari Vuorela
Akseli Hyytiän pm-kisojen urakointi tuotti viisi mitalia
Akseli Hyytiän pm-kisojen urakointi tuotti viisi mitalia