Kolme mestaruutta Vakka-otteluista

15.6.2020

Jyskeen nuoret ottivat kolme mestaruutta, neljä hopeaa ja neljä pronssia Laitilassa viime viikon maanantaina kisailluissa Vakka-Suomen nuorten moniotteluissa. Isäntäseuran isoimmasta mitalien kokonaismäärästä huolimatta kirkkaimpien mitalien tavoittelussa ykkönen oli Uudenkaupungin Kenttäkarhut neljällä kärkisijallaan Kalannin Vankan ja Maskun Katajan saadessa kumpikin kaksi keulapaikkaa ja Mynämäen Iskun sekä Vehmaan Kiiston joutuessa tyytymään himmeimpiin plakaatteihin.

Teksti ja kuva: Ilkka Simola

Mestaruuteen kotikentällä yltivät Neela Ihanmäki T10 kolmiottelu, Sara Honkakangas T11 kolmiottelu ja Otto Niela P12 neliottelu. Hopeaa toivat Mikael Aulin P9 kolmiottelu, Kerttu Matikainen T9 kolmiottelu, Elias Hyytiä P13 neliottelu ja Lotta Metsärinta T15 viisiottelu. Pronssia saivat Peetu
Tanhuanpää
P10 kolmiottelu, Mila-Marissa Vaskelainen T10 kolmiottelu, Einari Vuorela P11 kolmiottelu ja Verna Vuorela T15 viisiottelu.

Tasokkaimmaksi sarjaksi nousi 15-tyttöjen 5-ottelu, jossa Kenttäkarhujen Mea Toivonen paransi nimissään ollutta kauden kotimaista kärkitulosta ja Jyskeen kaksikko Lotta Metsärinta ja Verna Vuorela valtasivat valtakunnan listalla kaksi seuraavaa sijaa. Lisäksi neljänneksi sijoittunut Ukin Rania Toivonen otti 14-tyttöjen kausitilaston kärkipaikan.

Illan kovimmasta yksittäistuloksesta vastasi Verna Vuorela juoksemalla 80 metrin aidat sallitussa 0,9 metrin myötäisessä seuraennätysaikaan 11,96 lohkaisten näin 0,12 sekuntia Katri Routsalon lähes kolmenkymmenen vuoden takaisesta ajasta.

Seuraavan kerran vakkamestaruuksista kamppaillaan elokuulla ratakävelyissä ja henkilökohtaisissa mestaruuskisoissa Mynämäessä. Poikkeuskevään takia peruuntuivat kokonaan vakka-maastot, maasto- ja sukkulaviestit sekä rataviestit. Tämän vuoksi myös Vakka-malja pistekilpailussa pidetään välivuotta.

Tulokset

15-tyttöjen mitalikolmikko Lotta Metsärinta, Mea Toivonen ja Verna Vuorela valtasivat valtakunnan kausitilaston kärkipaikat