Varppeen koulun tytöt juoksivat pikaviestimestareiksi

15.9.2019

Laitilan Varppeen koulun pikaviestijoukkue Verna Vuorela, Jenina Luotonen, Lotta Metsärinta ja Carolina Grönroos teki sen, mitä tytöt itse uskalsivat odottaakin eli juoksi Koululiikuntaliiton mestariksi kotiradallaan Laitilassa. Mestaruus oli lopulta jopa ylivoimainen, sillä hopealle sijoittunut karstulalainen Laaksolan koulu jäi voittoajasta 52,08 lopulta yli puolitoista sekuntia. Huittislaiseen Pellonpuiston kouluun ero oli jo lähes kaki ja puoli sekuntia.

Teksti ja kuva: Asko Tanhuanpää, Laitilan Sanomat s.8 17.9.2019

"Kyllä tätä vähän toivottiinkin eli ei se mikään iso yllätys ollut. Olemme juosseet viestejä yhdessä varmaan jo yhdeksänvuotiaasta lähtien, joten kaikki sujuu aika lailla rutiinilla. Näitä kisoja varten treenattiin vaihtoja varmaan yhden kerran.", mestarijoukkueen viestin avannut Verna Vuorela kertoi.

"Kotikisoissa on tietysti tavallista mukavampi fiilis ja sekin auttoi, ettei tarvinnut nukkua missään koulun lattialla. Seuracupissa sekin ihanuus tuli koettua.", kolmannen osuuden juossut Lotta Metsärinta komppasi.

Kakkososuuden Varppeen mestarijoukkueessa juoksi Jenina Luotonen ja kapulan toi voittajana maaliin Carolina Grönroos. Ankkurille kisat olivat muutenkin menestys, sillä hän sijoittui ennätysajallaan 43,86 sunnuntaina kolmanneksi 300 metrillä. Parannusta entiseen ennätykseen tuli kertaheitolla peräti 67 sadasosaa.

"Menikö se niin hyvin. En ehtinyt kuulla tulosta, enkä myöskään lopullista sijoitusta.", ihmetteli Grönroos kuultuaan asiasta Laitilan Sanomilta.

Viestin lisäksi neljä lajia viikonvaihteessa urakoinut Carolina Grönroos oli 15-vuotiaiden satasella neljäs ajalla 13,14. Verna Vuorela ja Jenina Luotonen puolestaan jakoivat tuloksella 145 nelossijan korkeudessa.

Laitilalaisurheilijat saavuttivat Koululiikuntaliiton mestaruuskisoista kaikkiaan kolme mitalia. Viestijoukkueen ja Carolina Grönroosin lisäksi palkintopallille nousi myös 19-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrin kävelyssä toiseksi sijoittunut Maria Antola. 15-vuotiaissa pojissa Niklas Antola oli neljäs 2000 metrin juoksussa ja Akseli Hyytiä saavutti saman sijan niin 110 metrin aidoissa kuin pituushypyssäkin.

Uuteenkaupunkiin mestaruuden toi monipuolisuuslupaus Otto Hiivola 15-vuotiaiden keihäästä ja Mynämäen Miikka Lahtonen oli ykkönen 19-vuotiaiden kiekonheitossa.

Laitilan Jyskeen ja Uudenkaupungin Kenttäkarhujen yhdessä järjestämien mestaruuskisojen pääsihteerinä toiminut laitilalainen huippuaituri Joni Vainio-Kaila tiivisti olevansa tyytyväinen kilpailujen saantiin.

"Järjestelyjen suhteen kaikki meni erittäin hyvin. Organisaatio oli pitkälti sama kuin vuosi sitten nuorten SM-kisoissa ja kaikki sujui ongelmitta. Ainoa pieni harmi oli siinä, ettei yhteys ajanoton ja lähettäjän pyssyn välillä toiminut alkuun ihan saumattomasti.", Vainio-Kaila tiivistää.

"Tuloksellisesti ajatellen sääolosuhteet eli molempien päivien kova puuskittainen tuuli ja sunnuntain sade varmasti vaikuttivat, mutta kyllä täällä silti nähtiin koviakin suorituksia. Varsinkin hämeenlinnalaisen Heino Vuoren 19-vuotiaiden satasella juoksema 10,85 on hyvää luokkaa. Myötätuulessa hän hurjasteli vieläkin kovemmin eli 10,74.", hän jatkoi.

"Henkilökohtaisesti minua lämmitti eniten Varppeen koulun tyttöjen lauantaipäivän päätteeksi nappaama viestikulta. Olen vetänyt ryhmää kesän mittaan seuraharjoituksissa ja siellä on hiottu yhdessä myös vaihtoja, jotka nyt sujuivat täydellisesti.", hehkutti Vainio-Kaila.

Varppeen koulun pikaviestijoukkue Verna Vuorela, Jenina Luotonen, Lotta Metsärinta ja Carolina Grönroos toi mestaruuden Laitilaan. Tyttöjen taustalla sattumoisin oma opinahjo.
Kotikentällä kolmoseksi! Numero 45 rinnassaan juossut Carolina Grönroos sijoittui ennätysajallaan kolmanneksi 300 metrin juoksussa kotikentällään. Laitilalaisen edellä maaliin tulivat vain ennakkosuosikit Jenna Vakkilainen ja Viveka Loukola.