Koululiikuntaliiton piirikisat Laitilassa

17.9.2019

Tiivis yleisurheilun kilpailukausi Laitilassa jatkui tiistaina järjestettyjen Koululiikuntaliiton (KLL) Varsinais-Suomen piirikisojen merkeissä. Toimitsijatehtävistä vastasivat Varppeen koulun oppilaat Jyskeen kokeneiden toimitsijoiden tuella.

Teksti: Ilkka Simola

Ilma oli syksyisen kolea, loppuvaiheen sade tosin olematon verrattuna viikonvaihteen valtakunnallisten kisojen rankkasateeseen.

Varsinais-Suomen piirin muodostavat maakunnan alueen kunnat poislukien Turun kaupunki, jonka koulut muodostavat oman koululiikuntapiirinsä.

Yläkoulujen ja lukioiden kisoissa lajit suoritettiin normaalikaavasta poiketen parikilpailuina ja viestit sekaviesteinä. Isointa oli into 13-sarjoissa, joissa parhaissa lajeissa kisaili 15 paria.

Sen sijaan lukiolaisten kamppailut jäivät Laitilan, Liedon ja Salon joukkueiden välisiksi. Kaikkiaan Laitilan koulut saivat jalkeille 26 paria ja viestiporukat joka sarjaan.

Vahvin mestaruuksien saalistaja oli Lieto kahdeksalla ykköstilallaan. Laitila ja Salo saivat viisi mestaruutta. Naantalin edustajat olivat kolmesti korkeimmalla korokkeella ja kerran nousivat keskipallille Kaarinan, Kalannin, Maskun ja Piikkiön parit.

15-tyttöjen 100 metrillä Varppeen koulun Carolina Grönroos (13,24) ja Verna Vuorela (13,44) ottivat kaksoisvoiton ja näin parikilpailun mestaruuden maksimipistein 13 joukkueen kisassa.

Samanikäisten keihäässä kakkoseksi sijoittunut Akseli Hyytiä (44,98) ja kolmonen Justus Lukkala (32,79) veivät parikilpailun mestaruuden Kalannin Otto Hiivolan viedessä lajin henkilökohtaisen voiton 56,98 kaarella.

Kolmannen mestaruuden kotikentällä toi lukion kaksikko Ilmari Vuorela (569) ja Martin Mäenpää (535) pituudessa maksimisijoituspistein.

Kalannin koulu vei mestaruuden 15-poikien 800 metrillä Remi Holvitien voittaessa (2.11,43) ja Otto Hiivolan ollessa kolmas (2.24,58). Väliin kiilasi Varppeen Niklas Antola ennätysajallaan 2.13,77.

15-sarjan 4x100 metrin sekaviestissä Varppeen kvartetti Verna Vuorela, Carolina Grönroos, Paul Jabari ja Akseli Hyytiä oli ylivoimainen 51,14 ajalla ja sama sijoitus oli lukioiden viestissä nelikolla Frida Hyttilä, Ilmari Vuorela, Ida Grönroos ja Vertti Niemi (51,83), joskin kisa oli tiukka Salon lukion (52,07) kanssa.

Yksittäisen lajivoiton Laitilaan toi 13-poikien kuulan voittaja Valtteri Valtonen (11,75). Hyvin pukkasi myös samanikäisten tyttöjen kakkonen Aada Vuoriaho ennätyksellään 10,69.