Vakka-viestit Jyskeen hallintaa

24.6.2019

Jyske oli tyly isäntä maanantaina Laitilassa järjestetyissä Vakka-Suomen rataviesteissä nappaamalla itse yli puolet jaossa olleista mestaruuksista. Kahdeksan ykköstilan ja peräti 23 joukkeen voimin laitilalaiset jättivät muille vain seitsemän mestaruutta ja jyräsivät selvään voittoon myös seurojen välisessä Vakkamalja -pistekilpailussa.

Teksti: Ilkka Simola. Kuvat: Ilmari Vuorela

Maskun Kataja sai kolme mestaruutta, Kalannin Vankka kaksi, Uudenkaupungin Kenttäkarhut yhden ja yksi meni Vehmaan Kiiston ja Kenttäkarhujen yhdistelmäjoukkueelle.

Jyskeen hallinta oli selvintä nuoremmissa ikäluokissa sekä 9-poikien (Mikael Aulin, Aleksi Rinne, Noel Raiskinmäki ja Akseli Heinonen) että 9-tyttöjen (Mila-Marissa Vaskelinen, Kerttu Matikainen, Neela Ihanmäki ja Jasmin Vaskelainen) voittaessa 4x50 metrin ja 4x400 metrin viestit.

11-tytöt (Julia Mäntysalo, Alisa Hemmilä, Sara Honkakangas ja Isla Reivo) vaihtoivat kärjessä pikaviestissä ja sekaviestinä kisaillussa aitaviestissä Julian ja Saran kanssa kultajoukkueessa juoksivat Alvar Julkunen ja Onni Salminen.

Jyske voitti muutkin aitaviestit kvartetin Aada Vuoriaho, Julius Lukkala, Kiia Ihanmäki ja Elias
Hyytiä aitoessa 13-sarjan voittoon ja 15-sarjan mestaruus tuli nelikolla Carolina Grönroos, Niklas Antola, Ella Hemmilä ja Akseli Hyytiä.

Vakka-maljapisteet:

  1. Laitilan Jyske 197,75
  2. Kalannin Vankka 128
  3. Uudenakaupungin Kenttäkarhut 91,75
  4. Vehmaan Kiisto 84,5
  5. Maskun Kataja 68
  6. Mynämäen Isku 37
9-pojat Aleksi Rinne, Mikael Aulin, Akseli Heinonen ja Noel Raiskinmäki juoksivat tuplamestaruuteen.
9-pojat Aleksi Rinne, Mikael Aulin, Akseli Heinonen ja Noel Raiskinmäki juoksivat tuplamestaruuteen.
11-poikien mitalivauhdista vastasivat Oskari Aaltonen, Alvar Julkunen, Onni Salmnen ja Einari Vuorela.
11-poikien mitalivauhdista vastasivat Oskari Aaltonen, Alvar Julkunen, Onni Salmnen ja Einari Vuorela.
15-sarjan aitaviestin mitalit ratkottiin laitilalaisvoimin: Jenina Luotonen, Aamu Airisto, Max Hyttilä,
Justus Lukkala, Akseli Hyytiä, Niklas Antola, Ella Hemmilä ja Carolina Grönroos toivat kaksoisvoiton. Verna Vuorela oli tällä kertaa huoltajan roolissa.
15-sarjan aitaviestin mitalit ratkottiin laitilalaisvoimin: Jenina Luotonen, Aamu Airisto, Max Hyttilä, Justus Lukkala, Akseli Hyytiä, Niklas Antola, Ella Hemmilä ja Carolina Grönroos toivat kaksoisvoiton. Verna Vuorela oli tällä kertaa huoltajan roolissa.