Jyskeen sprintterit vauhdissa piirinmestaruuskisoissa Turussa

29.5.2019

Loistavaa Jyskeläisvauhtia nähtiin 29.5. kisatuissa 17-vuotiaiden ja yleisen sarjan piirinmestaruuskilpailuissa Turussa. Joni Vainio-Kaila paransi 100 metrin seuraennätystään sadasosalla voittaen samalla piirinmestaruuden.

Teksti: Ilkka Simola

Joni Vainio-Kaila vastasi kauden ensimmäisestä Jyskeen yleisen sarjan seuraennätyksestä voittamalla 100 metrin juoksun ajalla 10,98 Turussa keskiviikkona 29.5 alkaneissa Varsinais-Suomen piirinmestaruuskisoissa. Näin viime kesäinen vauhti parani yhdellä sadasosasekunnilla.

Ennätys syntyi lähes tyvenessä (tuuli 0,1m/s). Alkuerissä Joni veti 2,4m/s myötäiseen ajan 10,94. Alkuerässä karsiutunut Slava Balitski juoksi ajan 11,72.

Joni osallistui myös 400 metrille. Aikataulu ei ollut kuitenkaan tehty urakoitsijiolle, vaan mies joutui ratakierroksen lähtöviivalle vain kahdeksan minuuttia satasen finaalin jälkeen. Hapokas kierros sujui aikaan 50,04 voittajan Noormarkun Nopsan Asseri Välimäen ollessa vajaat sekunnin edellä.

Päämatka 400 metrin aidat on Jonin ohjelmassa ensi kertaa keskiviikkona 5.6. Lahdessa Motonet GP:ssä, jossa radalla on Suomen koko kärkikaarti.

Jyskeläisvauhtia nähtiin myös samaan aikaan kisatuissa 17-vuotiaiden sarjoissa Ilmari Vuorelan ottaessa satasen hopean ajalla 11,61. Finaalin tuuli puhalsi kuitenkin niukasti yli sallitun, joten Ilmarin ennätykseksi kirjataan alkuerissä syntynyt 11,86. Vertti Niemen ensikokeilu pm-tasolla toi oman ennätyksen ajalla 12,76.

Tyttöjen puolella Verna Vuorela kokeili vauhtiaan 100 metrillä kolme vuotta vanhempien sarjassa selviten finaaliin, jossa sijoittui kahdennakseksi myötätuuliajalla 13,09. Korkeudessa Verna ylitti 146 ollen neljäs.

15-vuotias Akseli Hyytiä ylitti seipäällä 375 jääden 15 senttiä 17-sarjan voittaneesta ikätoveristaan Kalannin Vankan Juho Hiivolasta.

Joni Vainio-Kaila 100m palkintojenjaossa ykköskorokkeella.
Vertti Niemi (vas.) kokeili vauhtiaan ensi kertaa pm-tasolla ja Akseli Hyytiä osallistui 17-sarjan seiväshyppyyn.
17-sarjan 100m palkintojenjako. Ilmari Vuorela sai hopeaa.