LähiTapiolan nuorisokisoissa oli ennätysmäärä osallistujia

27.5.2019

LähiTapiolan nuorisokisat olivat ennätykselliset niin osallistujamäärän kuin tulostasonkin suhteen. Osallistujia oli lähes 150 ja henkilökohtaisia ennätyksiä syntyi runsaasti. Jyskeläisittäin kovimmasta tuloksesta vastasi Verna Vuorela rikkomalla 100 metrillä 14- ja 15-vuotiaiden seuraennätyksen.

Maanantaina 27.5. kisatuissa LähiTapiolan nuorisokisoissa oli osallistujia 144 kappaletta, joista 45 oli Jyskeläisiä. Lajisuorituksia kertyi huimat 374 kappaletta. Henkilökohtaisia ennätystuloksia syntyi todella paljon ja niiden joukossa oli pari kotimaista kärkitulostakin.

Varsinkin pikamatkoilla syntyneiden ennätysten määrä selittyy myötätuulitakuulla. Viime vuoden kesänä järjestettyjen SM-kilpailujen myötä saatu takasuoran juoksumahdollisuus mahdollisti juoksujen järjestämisen takasuoralla, jossa myötätuuli puhalsi sopivan navakasti.

Kotimaiset kärkitulokset syntyivät 10-vuotiaiden tyttöjen keihäässä Jyskeen Sara Honkakankaan ja 13-vuotiaiden tyttöjen kiekossa Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Rania Toivosen toimesta. Keihäs lensi Saran heittämänä 22,45 metriä ja Ranian kiekkokaari ylsi 39,59 metriin.

100 metrillä Verna Vuorela paransi Satu Rantasen vuonna -78 juostua Jyskeen tyttöjen 14- ja 15-vuotiaiden seuraennätystä. Edellinen seuraennätys oli käsiajanotolla saatu aika 13,0s. Sähköaikaan verratessa 13,24s sähköaika vastaa 13,0s käsiaikaa 100 metrillä, joten Vernan juoksema 13,07s kirjataan uudeksi seuraennätykseksi. Tämän lisäksi tulos yltää Jyskeen kaikkien aikojen naisten 100m listalla jo kolmanneksi.

Verna Vuorela juoksema tulos 13,07s oikeuttaa Jyskeen kautta aikain naisten 100m listalla jo kolmannelle sijalle.