Jyskeen B-tytöt aloittivat nuorten superpesiksen voittoisasti - Torstaina edessä mielenkiintoinen peli Rauman Feraa vastaan

8.5.2022

Jyskeen tytöt aloittivat viime viikolla kotikentällä Superpesiskautensa. Kotijoukkueen osalta peli oli hermostunutta ja vastustaja Haminalle kelpasivat tietenkin kaikki Jyskeen tyttöjen antamat avut.

1. jakso eteni 3. vuoropariin asti Haminan johtaessa maltillisesti 0-1, mutta sitten alkoi tapahtua. Aloittavallaan Jyske siirtyi ensi johtoon 2-1. Haminan tullessa omalle tasoittavalleen aukesi ketsuppipullo ensin harhaheitoilla tulleilla juoksuilla ja sitten vielä Hamina löi pallon takaa läpi kunnarin ja 2 tavallisen arvoisesti. Kolmen vuoroparin jälkeen tilanne oli jo ratkaisevan tuntuisesti Haminalle 2-7. Viimeisellä hetkellä Jyskeen tytöt heräsivät vielä taistelemaan jaksovoitosta. Jyskeen kärjen mennessä hienosti kentälle vuoroon tuli numerolla 3 lyönyt Pinja Rouhiainen, joka löysi lyönnilleen tilaa 3-pesän taustalta ja tuloksena kunnarin lisäksi 2 tavallista juoksua. Kotijoukkue sai hengen päälle ja 3. palon tullessa taululle, oli Jyske johdossa 8-7. Tasoittavallaan Hamina sai harhaheitolla nollan palon tilanteessa tasoituksen 8-8, mutta sen jälkeen Jyskeen tytöt kestivät vastustajan yritykset ja jakso päättyi näin ollen 8-8.

Toisella jaksolla Hamina kartutti juoksutiliään kolmessa ensimmäisessä vuorossaan yhdellä juoksulla ja johti parhaimmillaan 0-3. Kotijoukkueen sisäpeli heräili tälläkin jaksolla vasta 3. vuoroparissa, sillä se tasoitti pelin 3-3 Laura Muskun lyödessä 1 juoksun ja synttärisankari Meeri Heikolan 2 juoksua.

Neljännessä vuoroparissa Hamina pidettiin ensin nollilla. Viimeisen tasoittavalle Jyskeen lyöntikierros alkoi loppupäästä ja parin pelaajan käydessä kokeilemassa ja koppien myötä haavoittumassa, tuli lyöntivuoroon Emma Virtanen. Hänen kumuransa takakentälle yllätti Haminan 2-kopparin ja siitä syntyneen kunnarin myötä Jyske voitti ottelun 1-0 (8-8, 4-3) ja otti sarja-avauksessaan tärkeät 2 pistettä.

Tyttöjen Superin pelit jatkuvat Jyskeen osalta Hyvinkäällä 10.5. Toivottavasti silloin jännitys on sarja-avauksen myötä tipotiessään ja peli on vapautunutta. Heti torstaina 12.5. klo 18 onkin sitten edessä todellinen herkkupala, kun kotikentälle Laserkeskus-Areenalle vastaan astelee Rauman Fera. Mielenkiitoiseksi ottelun tekee se, että noin puolet molempien joukkueiden pelaajista pelaavat samassa joukkueessa Jyskeen riveissä naisten Ykköspesistä. Pelin jälkeen onkin luvassa yhteinen taktiikkapalaveri, sillä lauantaina lähdetäänkin sitten jo ykköspesiksen kanssa heti pitkälle tuplareissulle sarja-avaukseen Oulunsaloon ja Kajaaniin.