Jyskeen naiset varmistivat lohkovoiton

9.8.2020

- kärkikamppailussa kaatui Loimaa puhtaasti 2-0

Jyskeen naisten voittokulku sen kuin jatkuu. Aurinkoisessa säässä pelattu todellinen kärkikamppailu tarjosi viihdettä lähes kaksisataapäiselle yleisölle koko rahan edestä. Kärkikamppailu oli sanansa mukainen ja ottelu oli kaikin puolin viihdyttävää ja jännittävää.

Jyske aloitta ensimmäisen jakson sisällä hermostuneesti jääden tyystin ilman kolmostilannetta. Sen sijaan Loimaa teki tärkeän avausjuoksun heti tasoittavallaan. Joukkueen itseluottamus on kuitenkin juuri tällä hetkellä todella kova, josta osoituksena murhaava toisen aloittava. Pinja Toivosen aloittaessa juoksutehtailun kunnarilla Jyskettä ei pidätellyt enää mikään. Lähes kolme täyttä kierrosta kestäneellä sisävuorolla Jyske löi vastustamattomasti taululle peräti kymmenen juoksua. Loimaa tuli vielä tasoittavalla neljän juoksun päähän (10-6), jonka jälkeen molemmat saivat vielä kaksi juoksua. Näin ensimmäinen jakso kotijoukkueelle juoksuin 12-8.

Toisen jakso sisuuntunut vierasjoukkue aloitti väkevästi tehden kolmella vastustamattomilla välilyönnillä tilanteeksi 0-3. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan takoi tasoittavallaan neljä juoksua siirtyen 4-3 johtoon. Seuraavassa vuoroparissa molempien ulkokentät kestivät vastustajan hyökkäykset. Kolmannessa vuoroparissa molemmat saivat aikaan yhden juoksun. Näin viimeisen aloittavalle kotijoukkue oli kutkuttavasti juoksun edellä. Loimaa saatiin pidettyä tiiviillä ulkopelillä neljän tasoittavalla ilman juoksuja ja näin myös toinen jakso Jyskeelle juoksuin 5-4. Koko joukkue pelasi taas tasaisen varmasti. Toki mainitsemisen arvoinen on Pinja Toivosen kaksi upeaa kunnaria. Kunnareiden lisäksi Pinja toi kaiken kaikkiaan peräti kuusi juoksua ja saalisti yhteensä 12 kärkilyöntiä 100 prosentin varmuudella.

Tulos tiesi sitä, että Jyske varmisti jo runkosarjan voiton ennen viimeistä kierrosta. Näin kotietu lohkofinaaliin on selviö. Tiistaina joukkue matkaa runkosarjan päätöspeliin Kokemäen vieraaksi. Tässäkin ottelussa riittää kuitenkin vielä panosta. Jos Jyskeen naiset pääsevät omasta lohkofinaalista itse ykköspesiskarsintaan, on runkosarjan ottelukohtaisella pistemäärällä merkitystä kotiedun saannin kannalta. Alustavasti lohkofinaalit alkavat Laitilassa ensi sunnuntaina 16.8. Vahvistus pelipäivään tulee runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen.