Naisille kauden avausviikonlopusta maukkaat voitot

3.7.2020

Jyskeen naisten Suomensarja vieraili pääkaupunkiseudulla

Poikkeuksellinen kevät on vaikuttanut myös naisten pesiksen edustusjoukkueen harjoitteluun. Läpi talvikauden laadukkaasti harjoitellut joukkue joutui muiden joukkuelajien tavoin maalis-toukokuussa harjoittelemaan poikkeusoloissa, pienryhmissä. Tämä ei tahtia kuitenkaan ole haitannut ja joukkue olikin jo kesäkuun harjoitusotteluissa hyvässä iskussa. Joukkueessa pelaavat C- ja B-tyttöjen lisäksi pari hieman kokeneempaa nuorta naista. Keski-ikä ei edelleenkään päätä huimaa, sen ollessa 17 vuotta. Nuoresta keski-iästä huolimatta Jyskeen joukkue tavoittelee Suomensarjassa lohkon kärkisijoituksia. Tosin sarjajärjestelmä on armoton, koska koronpandemian takia sarjajärjestelmä on muutettu yksinkertaiseksi sarjaksi (vain 8 runkosarjapeliä). Tämän lisäksi pudotuspelejäkin on karsittu, ja vain kahdella parhaalle lohkossa on paikka Ykköspesiksen nousukarsintoihin.

Koronapandemian takia Jyskeen naisten edustusjoukkue aloitti sarjakautensa poikkeuksellisesti vasta juhannuksen jälkeen. Sarjakausi alkoi heti vieraskiertueella, kun perättäisinä päivinä ensin lauantaina kohdattiin Espoo Pesis ja heti sunnuntaina sarjan ennakkosuosikki Helsingin Roihu.

Espoossa ahtaassa ”kaukalossa” pelattu ottelu ei antanut mahdollisuuksia läpilyönteihin. Alusta asti peli oli tasaista vääntöä ja juoksujen tekeminen oli molemmin puolin haastavaa. Jyske onnistui kuitenkin kääntämään ensimmäisen jakson tiukasti itselleen juoksuin 6-5. Toisella jaksollakin Jyskeen naiset näyttivät jo menevän selvään jaksovoittoon, mutta toisin kävi. Espoo nimittäin nousi kuin nousikin tasoihin jakson viimeisessä vuoroparissa. Hyvistä tilanteista huolimatta Espoo ei onnistunut kuitenkaan viemään jaksovoittoa nimiinsä ja näin Jyske vei kuitenkin voiton niukasti mutta ansaitusti jaksoin 1-0 (6-5, 4-4). Näin kaksi tärkeää sarjapistettä kauden avausottelusta näki päivänvalon. Jyskeeltä ottelussa palkittiin vahvoja otteita erityisesti ulkona esittäneet Ilona Hakoniemi (1. palkinto) ja Essi Mäki (2.palkinto).

Pelin jälkeen joukkue jatkoi yhdessäoloa Helsingissä, ladaten akkuja seuraavan päivän Roihu peliä varten. Joukkueen ryhmäytyminen ja joukkuehengen parantaminen olivat pelillisten kehitysteemojen lisäksi tärkeässä roolissa koko viikonlopun ajan. Lieneekö sunnuntaiaamun lataus mennyt hieman yli, sillä Roihu hallitsi kohtuu selvästi ensimmäistä jaksoa vieden sen loppujen lopuksi nimiinsä 13-6. Toiselle jaksolle Jyske tuli kuitenkin aivan eri ilmeellä ja erityisesti ulkopeli oli ilahduttavan varmaotteista. Tiukka jakso kääntyi Jyskeen naisille juoksuin 3-2 ja oli supervuoroparin vuoro. Siinä kapellimestarin otteita esitti koko viikonlopun ajan peliään petrannut lukkari Ilona Hakoniemi. Hakoniemen taktiset väärät ja kivitalon korkuiset tolpat aiheuttivat vastustajalle suuria haasteita. Roihu jäikin superin aloittavalla ilman juoksuja. Vastaavasti Jyske sai heti kärjestä palottoman ajolähdön. Ajolähtöä purkamaan tullut todellinen superjokeri Nea Nyholm ei turhia aikaillut, vaan löi heti ensimmäisellä vastustamattomasti pallon väliin Meeri Heikolan kirmatessa ottelun voittojuoksun kotipesään. Ottelu siis Jyskeelle jaksoin 2-1. Ottelussa Jyskeen kakkospalkinnon sai voittojuoksun ja muutenkin yhteensä peräti kuusi juoksua lyönyt Nea Nyholm. Ykköspalkinnon pokkasi ansaitusti lukkari Ilona Hakoniemi, jonka syötöt olivat myrkkyä Roihun kaaripelille.

Kaiken kaikkiaan valmennus oli erittäin tyytyväinen viikonlopun peleihin. Periaatteessa Espoosta oli otettavissa täydet kolme pistettä, mutta toisaalta Roihuvuoresta olisi voinut jäädä käteen vähemmänkin pisteitä kuin kaksi. Sarja jatkuu kotikentällä tulevana sunnuntaina 5.7. klo 17:00. Naiset toivovatkin runsaslukuisen kotiyleisön tukea, kun vastaan asettuu Turku Pesis.