SJL-Miesten ja Naisten sarjat.

14.1.2021

Miesten ja naisten alempien sarjatasojen karsinnat pois – Lisäinfoa ko. sarjojen pelaamisesta keväällä 2021

Aluehallintovirastot ovat päättäneet yleisötilaisuusrajoituksista, jotka estävät katsojien päästämisen ottelutapahtumiin. On oletettavaa, että rajoitukset eivät poistu ainakaan helmikuussa ja maaliskuukin on hyvin epävarma. Osalla näiden sarjojen joukkueista lipunmyynti ja ottelutapahtumatuotot ovat ratkaisevia talouden kannalta.

Lähes kaikki sairaanhoitopiirit ovat keskeyttäneet aikuisten harrastustoiminnan alueillaan, vain osassa sairaanhoitopiirissä saa tällä hetkellä pelata. Osalla alueista rajoitukset on ulotettu jopa helmikuun loppuun. Oletettavaa on, että aikuisten ryhmäharrastusten rajoittaminen voi jatkua, alueesta riippuen, pitkälle kevääseen.

Edellisten pohjalta Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on 14.1. kokouksessaan linjannut seuraavaa miesten ja naisten alempien sarjatasojen kevään 2021 pelaamisesta:

• Sarjoja jatketaan lasten ja nuorten sarjojen tapaan 18.4. saakka tarvittaessa
  • Mikäli sairaanhoitopiirien/kaupunkien/kuntien päätösten ja suositusten mukaisesti näitä sarjoja voidaan pelata, ottelut pelataan AVI:n päätösten mukaisesti tarvittaessa ilman yleisöä.
  • Mikäli kaikki yksittäisen lohkon joukkueet esittävät muutosta loppukauden pelaamistapaan, jäljellä oleviin pelimääriin tai koko lohkon lopettamiseen, käsitellään tällainen anomus liiton kilpailuvaliokunnassa. Yksittäinen joukkue ei voi anoa omalta osaltaan tiettyjen pelien pelaamista/pelaamatta jättämistä.
  • Sallitaan kaikissa sarjoissa (Suomi-sarja – IV-divisioona, Naisten Mestis ja Suomi-sarja) yksittäiselle joukkueelle perustellusta anomuksesta jäädä pois sarjasta ilman sarjapaikan menetystä tai luopumissanktioita.
  • Miesten Suomi-sarjan, II-divisioonan ja III-divisioonien mahdolliset karsinnat perutaan. Sarjoista ei nousta eikä pudota tällä kaudella johtuen siitä, etteivät kaikki joukkueet tule pelaamaan kautta loppuun ja osa sarjoista voi jäädä kokonaan kesken.
  • Seurapalvelumaksuja (=sarjamaksu) ei palauteta.