SRiL-Ringeten pääsarjojen joulukuun ottelut siirretään.

2.12.2020

Ringeten pääsarjojen joulukuun ottelut siirretään ensi vuodelle

02.12.2020 18:40

Suomen Ringetteliiton liittohallitus on kokouksessaan 2.12.2020 päättänyt siirtää kaikki ringeten pääsarjojen (SM-jatkosarja, SM-karsintasarja, Ykkössarja) tälle vuodelle suunnitellut ottelut ensi vuodelle. Päätös perustuu arviontiin, jossa on otettu huomioon Koronapandemian viime päivien valtakunnallinen kehitys, harjoitus- ja otteluolosuhteiden muutokset sekä muiden verrattavissa olevien kilpaurheilusarjojen tilanne.

Pääpaino päätöksessä on pääsarjojen vastuuvalmentajille tehdyn kyselyn tuloksissa. Vastuuvalmentajien ohella vastaukset perustuvat heidän keskusteluihinsa myös pelaajien ja seurajohdon kanssa. Päätös ottelusiirroista astuu voimaan välittömästi. Uusien ottelupäivien kartoituksen ohella varaudutaan myös haastavan pandemiatilanteen jatkumiseen. Varautuminen tehdään yhteistoiminnassa seurojen ja joukkueiden kanssa.

Kyselyssä 69% vastaajista arvioi, että oman sarjan jatkaminen ei ole tarkoituksenmukaista eikä turvallista. Vastaajista 63% oli sitä mieltä, että sarja tulee keskeyttää välittömästi ja ottelut siirtää myöhempään ajankohtaan pahentuneen pandemiatilanteen seurauksena. Pääsarjojen vertailussa vastaukset jakautuivat tasaisimmin SM-jatkosarjassa. Tulos muodostaa kuitenkin selkeän perustan liittohallituksen tekemälle päätökselle.

Kuten tähänkin saakka, pandemiatilannetta ja siitä tehtyjä viranomaispäätöksiä seurataan päivittäin. Alueita, seuroja ja joukkueita kehotetaan tekemään samoin ja informoimaan myös Ringetteliiton henkilöstöä paikallisen tilanteen olennaisista muutoksista.

Kokouksessaan liittohallitus päätti myös tammikuulle suunnitellun Tie Huipulle -tapahtuman perumisesta myös maajoukkueiden osalta. Näin ollen 30.-31.1.2021 viikonloppu vapautuu otteluille kaikilla sarjatasoilla. Liiton alaisten sarjojen osalta kilpailupäällikkö koordinoi ottelusiirrot yhdessä joukkueiden kanssa.

 

Päivitetty kuvaus koronatilanteen vaikutuksesta liiton alaisiin sarjoihin

Naisten SM-jatkosarja, SM-karsintasarja, Ykkössarja: Ottelut keskeytyvät joulukuun ajaksi. Kilpailupäällikkö koordinoi joulukuulle pelattavaksi suunniteltujen otteluiden siirrot yhdessä joukkueiden kanssa. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita.

BSM ja CSarja: B ja C-ikäluokan valtakunnallisen sarjan osalta otteluita on jo jouduttu siirtämään alueellisten viranomaisten antamien suositusten ja rajoitusten vuoksi. Mikäli sarjan otteluohjelmassa on joulukuussa otteluita, joissa osapuolet ovat saman sairaanhoitopiirin alueella eikä alueen sisäistä kilpailutoimintaa ole viranomaisten puolesta rajoitettu, voi ottelun pelata, mikäli osapuolet yksimielisesti näin sopivat. Sairaanhoitopiirien välillä ei saa matkustaa koronan leviämisvaiheessa. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita.

 

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Anu Pitkänen toiminnanjohtaja@skrl.fi p.0503759223

Kilpailupäällikkö Päivi Reiman paivi.reiman@skrl.fi p.0407083088