SKRL-Kausi päättyi ennenaikaisesti – sarjasijoitukset selvillä

21.3.2020

Koronavirus-epidemian vuoksi keskeytyi mm. ringeten naisten SM-sarja juuri välierien kynnyksellä. Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n hallitus päätti otteluiden perumisesta 13.3. alkaen.

 

Nokian Urheilijoille kirkkaimmat mitalit SM ylemmästä jatkosarjasta

Kilpailutoiminnan kuvauksen mukaisesti naisten SM-sarjan mestaruus olisi ratkaistu välierien kautta finaaliin päässeiden joukkueiden kesken paras viidestä ottelusarjalla. Koska välierien ja finaaleiden pelaaminen muuttui mahdottomaksi, joutui kilpailunjärjestäjä uuden tilanteen eteen. Kaukalopallo- ja Ringetteliitossa päätettiin kilpailutoiminnan kuvaukseen kirjatun ”kilpailunjärjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin” perusteella jakaa mitalit ja mestaruus. Tehdyn päätöksen perusteella kauden 2019-2020 kirkkaimmat mitalit saa kaulaansa sekä SM-runkosarjan että SM ylemmän jatkosarjan voittaja Nokian Urheilijat. Hopeaa saa Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese, joka oli lähdössä välieriin sarjasijoitukselta 2. Pronssimitalit luovutetaan Espoon Kiekkoseuralle, jonka sarjasijoitus SM-sarjan ylemmässä jatkosarjassa oli 3. Sijoitukset ovat samat kuin kaudelle 2018-2019.

 

Elina Raesola tuuletti Nokian kauden viimeiseksi jäänyttä voittomaalia ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa 7.3. EKS:ää vastaan.
(Kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

 

Blue Rings ja Hyvinkää Ringette SM-runkosarjaan

Kilpailun järjestäjällä oli myös ratkaistavana kysymys siitä, ketkä nousevat SM alemmasta jatkosarjasta SM-runkosarjaan ensi kaudelle. Välierävoittajat olisivat alkuperäisen sarjakuvauksen perusteella olleet nämä onnelliset. Asiaa tutkailtiin useammalta kantilta ja päätös oli lopulta se, että SM alemman jatkosarjan kaksi parasta saavuttaa paikan SM-runkosarjaan kaudelle 2020-2021. Nämä joukkueet ovat sarjataulukon perusteella Blue Rings Tuusulasta ja Hyvinkää Ringette. Blue Rings pelasi SM-sarjassa viimeksi kaudella 2018-2019, mutta putosi kauden päätteeksi. Hyvinkää Ringette aloitti nyt päättyneen kauden SM-runkosarjasta.

Hyvinkää säilyttää paikkansa ja Blue Rings nousee SM-runkosarjaan kaudelle 2020-2021.
(kuva Timo Kupiainen)Ykkössarjan voittajaksi VG-62

Ykkössarjassa oltiin myös välierien kynnyksellä ennen pelien äkillistä päättymistä. Sarjan kärjessä oli Naantalin VG-62 selkeällä piste-erolla seuraavana olleeseen Espoon Kiekkoseuraan. Yhtä selkeä ero oli EKS:llä sarjakolmoseksi päätyneeseen Rauman Lukkoon. Tässä on myös Ykkössarjan sijoitukset kauden 2019-2020 jälkeen.

 

B-nuorten SM-sarjan kulta Helsinki Ringetelle

Myös B-nuorten sarjoissa oltiin aloittamassa välieriä, jotka valitettavasti jäivät myös pelaamatta. Sarjasijoitukset päätettiin jakaa muiden sarjojen tapaan sarjataulukoiden perusteella. SM-sarjan kulta siis Helsinki Ringetelle, hopeaa yhdistelmäjoukkue Jyske-Lukolle ja pronssia Naantalin VG-62:lle. Ykkössarjan kolmen kärjessä oli Nokian Urheilijat, toisena Blue Rings Tuusulasta ja kolmantena Forssan Palloseuran Juniorit.

 

CSarjan ylemmässä jatkosarjassa Haukat C04 voittajaksi

CSarjan jatkolohkoissa oltiin muutamaa peliä vaille valmiita. Päätöksen mukaan mitalit jaetaan tämänhetkisten sarjasijoitusten mukaisesti. Ylemmässä jatkosarjassa voittajaksi näin ollen Jääurheiluseura Haukkojen C04 -joukkue, toiseksi VG-62 ja kolmanneksi Ilves Tampereelta. Alemmassa jatkosarjassa voiton vei Rauman Lukko, toisena Jää-Kotkat Uudestakaupungista ja kolmantena Nokian Urheilijat.

 

 

Kaikki tulokset ja tilastot ringeten tulospalvelussa, https://ringette.torneopal.fi/index.php.