LIIKU-Seuratoimija – kouluttaudu verkossa pandemia-aikana!

5.4.2020

Seuroissa toimii vuosittain yli puoli miljoonaa vapaaehtoista toimijaa eri tehtävissä. Heidän osaamisen kehittäminen erilaisilla räätälöidyillä koulutuksilla on keskeinen osa niin seurojen toimintamahdollisuuksien ylläpitoa, kuin elinvoimaisen seuratoiminnan tukemista. Laaja-alaisten koulutusten tarjoaminen onkin ollut keskeinen osa myös LiikUn seuratoiminnan tukemisessa.

Vuosien 2015 ja 2019 välillä LiikU järjesti seuratoimijoille yhteensä 300 koulutusta ympäri Lounais-Suomea. Koulutuksiin osallistui 6080 seuratoimijaa. Suosituimpia olivat vammojen ennaltaehkäisyä ja seurojen taloutta käsitelleet koulutukset. LiikU organisoi koulutuksia monien yhteistyötahojen kanssa.

Omien koulutusten lisäksi LiikU on ollut mukana mm. organisoimassa koulutuksia yhdessä Kaarinan, Laitilan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Raision, Ruskon, Sauvon sekä Turun kaupunkien liikuntapalveluiden kanssa. Koulutukset ovat maksuttomia yhteistyökuntien alueiden urheilu- ja liikuntaseuratoimijoille.

LiikUn jäsenseuroilleen teettämän kyselyn mukaan 56 prosenttia seuroista oli osallistunut LiikUn järjestämiin valmentaja- ja ohjaajakoulutuksiin viimeisen kahden vuoden aikana. Seurojen talouteen ja hallintoon liittyviin koulutuksiin oli ottanut osaa 40 prosenttia seuroista.  Suuri osa vastanneista seuratoimijoista koki koulutusten vastanneen odotuksia hyvin.

Yhteiskunnan poikkeustilan seurauksena on perinteisten koulutusten tarjoaminen toistaiseksi kuitenkin mahdotonta. Jotta seurojen kehittäminen ei jää mahdollisuuksien puutteesta tauolle, on kaikkien seurojen kehittämisestä kiinnostuneiden saatavilla Olympiakomitean tarjoamia verkkokoulutuksia. Korona-epidemia kannustaa nyt eri toimijoita kehittämään digitaalisten palveluiden saatavuutta ja tarjontaa. Myös LiikUssa työstetään aktiivisesti omia verkkopohjaisia seuroille suunnattuja koulutuksia. Niiden avulla pyritään myös jatkossa lisäämään erityisesti alueiden välistä yhdenvertaisuutta koulutusten saatavuudessa.

Olympiakomitean maksuttomat verkkokoulutukset:

Tervetuloa ohjaajaksi verkkokoulutukseen tästä.

Seura työnantajana verkkokoulutukseen tästä.

Taloushallinnon verkkokoulutuksiin tästä.

Hyvän seuran hallinto verkkokoulutukseen tästä

LiikUn koulutustarjontaan tästä.

Rajattomat seurakoulutuksiin tästä