Seurapaitaäivä 31.3.2020

24.3.2020

Tiistai 31.3. on #Seurapaitapäiväkotona - Jokainen voi tukea omaa seuraansa kotoa käsin, somen avulla!

Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima – ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Nyt kun emme voi fyysisesti olla toistemme seurassa, pitää meidän löytää luoda uusia keinoja osoittaa yhteenkuuluvuutta. Yksi tällainen keino on tunnustaa oman rakkaan seuran värejä Seurapaitapäivänä – tällä kertaa se tapahtuu vain kotona ja somessa.

– Haluamme tuoda seurapaitapäivällä iloa arkeen. Seurapaidan pukeminen päälle on myös kannanotto oman seurasi puolesta. Samalla voimme yhdessä jakaa tunteen, että emme ole yksin, vaan yhdessä, yhtenä suurena urheiluperheenä. Vaikka koronatilanne erottaakin meidät fyysisesti toisistamme, seuraan kuuluminen yhdistää meitä henkisesti ja auttaa jaksamaan vaikeina aikoina, toteaa Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Seurapaitapäivää vietetään tiistaina 31.3.: oman seuran paidan pukeminen on tapa osoittaa yhteisöllisyyttä ja antaa tukea vaikeassa tilanteessa oleville urheiluseuroille. Osallistuminen on helppoa ja turvallista ilman, että kenenkään tarvitsee lähteä väkijoukkojen keskelle - osallistua voi jokainen omassa kodissaan. Seurapaitapäivä elää somessa, kuvien ja tekstien kautta.

#Seurapaitapäiväkotona – näin innostat seurasi jäsenet mukaan!

1. Laita viestiä oman seuran jäsenille verkossa, somessa ja joukkueiden omissa ryhmissä

2. Pyydä jokaista kaivamaan seurapaita kaapista ja pukemaan se päälle tiistaina 31.3.

3. Päivän aikana on monta hyvää hetkeä napata kuva itsestä seuran väreihin sonnustautuneena ja postata se someen tunnisteilla #seurapaitapäiväkotona ja #seurasydän


Olympiakomitean materiaalipankki päivittyy pian uusilla #seurapaitapäiväkotona -kuvilla ja videolla. Lue lisää kampanjasta täältä.

Syksyllä 2019 ensimmäistä kertaa järjestetyn #seurasydän-kampanjan yksi kohokohdista oli 24.9.2019 järjestetty #seurapaitapäivä, joka liputti suomalaista seuratoimintaa. Viime syksynä järjestetty Seurapaitapäivä-tempaus sai liikkeelle tuhannet suomalaiset. #Seurasydän-tunnuksella jaettiin yli 11 000 kuvaa ja tarinaa.