Harjoitustoiminta 17.5.2020 alkaen!

16.5.2020

Laitilan Jyske / Jääurheilu, ohjeistus harjoitteluun 17.5.2020 alkaen.

 

Vaikka hallitus on ryhtynyt asteittain purkamaan rajoitustoimenpiteitä, ei koronavirusepidemia ole kuitenkaan ohi. Laitilan Jyskeen Jääurheilun ja kaikkien sen joukkueiden tehtävänä onkin huolehtia, ettei toiminnassa mukana olevien valmentajien tai pelaajien ja muiden henkilöiden terveys vaarannu.

Toukokuun ajan on voimassa edelleen kymmenen hengen kokoutumisrajoitus, mikä tarkoittaa, että pienryhmissä harjoittelu on mahdollista harkinnanvaraisena.

Pienillä ulkoliikuntapaikoilla voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä. Suurilla kentillä kuten jalkapallo-, yleisurheilu- ja muut vastaavat kentät voi samanaikaisesti olla yhteensä enintään 30 henkilöä ja hekin ehdottomasti enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina siten, ettei lähikontakteja synny. Nämä rajoitukset huomioon ottaen unohtamatta muita viranomaisohjeista harjoittelu pienryhmissä voidaan aloittaa 17.5 alkaen. (Huomioidaan myös liikuntapaikkojen ja lajiliittojen ohjeistukset ja suositukset.)

Jyske Jääurheilu ohjeistus pienryhmäharjoitteluun:

 • 31.5 asti harjoittelu pienryhmissä, 10 henkilöä
 • 1.6 alkaen 50 henkilön kokoutumisrajoitus
 • harjoitellaan vain terveinä
 • yskiminen / aivastelu suunnataan hihaan
 • käsiä pestään saippualla ahkerasti
 • 2 metrin suojaetäisyys
 • harjoittelu toteutetaan pääsääntöisesti ulkona
 • vältetään kasvojen koskettelua (hiki pyyhitään pyyheliinaan)
 • ehdottomasti oma juomapullo
 • käytetään ensisijaisesti omia harjoitusvälineitä
 • harjoitusvälineet puhdistetaan ennen ja jälkeen harjoitusten
 • harjoitusten päätyttyä siirrytään paikalta ripeästi kohti kotia

 

Ohessa kaupungin ja lajiliittojen ohjeistukset / suositukset:

Laitilan kaupungin ohjeistus seuroille ja järjestöille: (12.5.2020)

Laitilan kaupungin suljetut ulkoliikuntapaikat on avattu käyttäjille 14.5. kokoontumisrajoituksia noudattaen. Yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä 31.5. asti, jonka jälkeen 1.6. lähtien kokoontumisrajoitus koskee yli 50 hengen kokoontumisia toistaiseksi. HUOM! Tämä 50 hengen kokoontumisrajoitus arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä, ja tarvittaessa muutetaan!

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Seurat ja järjestöt saavat alkaa pitämään yhteisharjoituksia seuraavin ehdoin:

 • Kokoontumisrajoituksia noudatetaan
 • useampia pienryhmätreenejä saa järjestää yhtä aikaa, kunhan treenien ohjaajat ja vastuuhenkilöt huolehtivat osallistujien riittävistä etäisyyksistä ja ryhmät ovat selvästi omia ryhmiään
 • treenien aloittaminen ja lopettaminen tulee järjestää siten, että esim. parkkipaikoilla ihmisten määrä ei ylitä kokoontumisrajoituksia.
 • Lähikontakteja ei saa tulla
 • Käsihygieniasta huolehtiminen ennen ja jälkeen harjoitusten
 • Huomioidaan 1 m turvavälit toisiin

Lajiliittojen (SJL ja SKRL) ohjeistusta seuroille ja joukkueille.

SJL ry:

Toukokuun ajan voimassa on edelleen kymmenen hengen kokoutumisrajoitus, mikä tarkoittaa, että ryhmäharjoittelua ei suositella aloitettavan ennen kesäkuun alkua. Ulkoharjoittelupaikat avataan kuitenkin 14.5. alkaen, mikä mahdollistaa toukokuun puolivälin jälkeen harjoittelun ulkona kokoontumisrajoitukset (10 henkeä) ja suojaetäisyydet (2m) huomioiden.

 

1.6. alkaen voidaan hallituksen tiedonannon mukaan alkaa hallitusti avata sisäliikuntatiloja. Mitä tämä tarkoittaa mm. jäähallien avaamisen osalta, selviää lähiaikoina. Samalla kokoontumisrajoitus nousee 50 henkilöön. Tämä mahdollistaa ryhmäharjoittelun, kunhan suojaetäisyyksistä ja hyvästä hygieniasta huolehditaan.

Urheilukilpailut ja -sarjat voi 1.6. alkaen käynnistää erityistoimenpitein. Koska jääkiekon sarjatoiminta käynnistyy vasta syksyllä, suosittelemme odottamaan vielä jonkin aikaa ennen loppukesän turnausten ja joukkueiden välisten pelitällien sopimista.  

Edelleen on tärkeää, että kohtaamiset minimoidaan ja lähikontaktia vältetään. Jokaiselle toimijalle kannattaakin korostaa viranomaisohjeiden noudattamista ja henkilökohtaisen hygienian merkitystä: yskiminen/aivastelu suunnataan hihaan ja käsiä pestään saippualla ahkerasti. Jos vettä ei ole saatavilla, käytetään käsidesiä. Harjoittelu on sallittua vain täysin terveenä.

Kokosimme tähän uutiseen ohjeita valmentajille ja joukkueille sekä pelaajille. Ohjeistusta saa ja toivotaan jaettavan seuran sisällä, pelaajille ja heidän huoltajilleen. Päivitämme ohjetta sitä mukaa, kun viranomaiset päivittävät tai täsmentävät omaa ohjeistustaan.

Ohjeita valmentajille & joukkueille

Vain terveenä harjoitellaan: pelaajille ja huoltajille kannattaa korostaa, että liikunta on kielletty aina, jos pelaajalla esiintyy hengitystie- tai muita sairastumisen oireita.

 1. Toukokuun ajan suositaan edelleen etävalmennusta ja omatoimista harjoittelua.
 2. Pienryhmissä harjoittelu on sallittua 1.6. alkaen max. 50 henkilön ryhmissä, suojaetäisyyksiä (2m/”jääkiekkomailan mitta”) noudattaen. Kaikki harjoitteet, jotka on mahdollista ohjeistaa etänä ennen harjoitusta, vähentävät kontaktien määrää harjoitustilanteessa.  
 3. Lähikontaktia tulee edelleen välttää: ei peliä – ei kontaktia! Etäisyyksistä (2m/”jääkiekkomailan mitta”) tulee pitää huolta myös koko harjoituksen ajan, hengästyneenä ihmiset välittävät virusta ilmaan enemmän kuin normaalisti.
 4. Harjoittelu toteutetaan ulkona aina kun se on mahdollista.
 5. Suositaan paikkaharjoittelua kiertoharjoittelun sijaan.
 6. Sisällä harjoitellessa on syytä huomioida seuraavat asiat: mahdollisuus käsienpesuun saippualla, käsidesin saatavuus, yleisten tilojen siivouksen (pintojen, ovenkahvojen, vesihanojen, WC:n puhdistaminen) tehostaminen.
 7. Pelaajat ohjeistetaan tulemaan harjoituksiin puhtaissa varusteissa, kädet saippualla pestynä. Kasvojen koskettelua tulee välttää ja hiki pyyhitään omaan pyyhkeeseen. Jokaisella on käytössään oma juomapullo. Aivastelut/yskiminen suunnataan hihaan ja kädet pestään hyvin heti harjoituksen jälkeen. Pyyhe ja harjoitusasu pestään jokaisen harjoituskerran jälkeen.
 8. Käytetään ensisijaisesti omia harjoitusvälineitä. Jos käytössä ovat yhteiset harjoitusvälineet, ei välineitä kierrätetä harjoituksen aikana. Välineet puhdistetaan ennen ja jälkeen harjoituksen.
 9. Peseytyminen ja suihkussa käynti tapahtuu harjoituksen jälkeen kotona. Kun harjoitus päättyy, siirrytään pois paikalta viivyttelemättä.
 10. Palaverit ja keskustelut pidetään etäyhteyksillä.

 

 

Ohjeita pelaajille

 1. Treenaan VAIN JA AINOASTAAN​ terveenä – nyt ei ole aika leikkiä supersankaria! Varmistan aina myös huoltajalta/vanhemmilta luvan treenata.
 2. Jos koen oloni vähääkään flunssaiseksi, jään kotiin ja ilmoitan asiasta viestillä valmentajille!
 3. Teen omatoimiset harjoitteet turvavälejä (2m/”jääkiekkomailan mitta”) noudattaen.
 4. Kun ryhmäharjoittelu (max. 50 henkeä) on kesäkuussa taas mahdollista, noudatan turvaväliä (2m/”jääkiekkomailan mitta”) ennen, jälkeen ja koko harjoituksen ajan.
 5. Pesen huolellisesti käsiäni saippualla ja desinfioin niitä tarvittaessa (kotoa lähtiessä ja kotiin tultaessa).
 6. Pidän aina mukanani pientä käsidesipulloa.
 7. Juon vain omasta juomapullosta – en lainaa kaverilta tai juo wc:n hanasta.
 8. En koskettele kasvoja, hiet pyyhin omaan pyyhkeeseen.
 9. Käytän omia välineitä enkä lainaa niitä kavereille, muistan myös puhdistaa välineet harjoituskerran jälkeen.
 10. Vältän kaikkea turhaa pintojen koskettelua.
 11. Vältän turhaa käyntiä liikuntatilojen WC-tiloissa (käyn kotona ennen ja jälkeen).
 12. Treenin jälkeen lähden suoraan kotiin ja peseydyn vasta kotona.
 13. Käyn liikuntatiloissa ​vain sovittuna aikana​ ja poistun kun aikani on loppunut, jotta muut pääsevät treenaamaan.
 14. Treenin jälkeen huolehdin, että hikipyyhe ja treeniasu tulevat pestyksi ennen seuraavaa käyttökertaa.

SKRL ry:

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi, ja kaikkien on syytä huolehtia omassa toiminnassaan tehostetusta hygieniasta ja välttää tarpeettomia kontakteja.

 

Yli kymmenen hengen kokoontumiset ovat edelleen kiellettyjä toukokuun ajan, mikä luonnollisesti vaikuttaa joukkueurheiluun. Kesäkuun alusta kokoontumisrajoitus nousee 50 henkilöön, ja tämä mahdollistaa ryhmäharjoittelun jatkamisen turvalliset olosuhteet huomioiden. Valtioneuvoston linjaukset rajoituksista ovat paitsi antaneet vastauksia myös herättäneet paljon kysymyksiä. Eri viranomaistahojen yhteistyönä haetaan nyt yhtenäisiä tulkintoja rajoituksien käytännön soveltamiseen liikunnassa ja urheilussa. Näistä tiedotamme lisää lähipäivinä.

 

Kaukalopallo- ja Ringetteliitto suosittelee aiemmin ilmoitetun mukaan kaukalopallon ja ringeten harrastustoiminnan keskeytystä toukokuun loppuun saakka. Omatoimista harjoittelua ja monipuolista liikkumista suositellaan. Seurat voivat suunnitella toimintansa käynnistämistä ja joukkueharjoittelun jatkamista 1.6. alkaen varmistaen, että olosuhteet ovat harjoittelulle turvalliset ja viranomaisten voimassa olevia ohjeistuksia noudatetaan. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita voi seurata osoitteessa www.thl.fi.