SRiL-Koronaepidemian vaikutukset sarjatoimintaan.

27.11.2020

Koronapandemian vaikutukset ringeten harjoittelu- ja kilpailutoimintaan 

27.11.2020 16:00

Suomessa koronatilanne on vakava ja tautitilanne vaihtelee alueittain. Suomen Ringetteliitto ry noudattaa kaikessa toiminnassaan viranomaisohjeita, ja lähiviikkoina koronatilanne vaikuttaa enenevässä määrin myös eri sarjatasojen kilpailutoimintaan. Ringeten liittohallitus kokoontui torstaina 26.11.2020 ja arvioi koronantilanteen ja alueellisten suositusten ja rajoitusten vaikutusta kilpailutoimintaan. Olemme seuranneet alueellisten viranomaisten tiedotusta ja todenneet, että eri alueilla toiminnan päälinjana harrastus- ja kilpailutoiminnan järjestämiseksi toimii alueellisten viranomaisten ohjeet. Seurojen tulee noudattaa näitä kaikessa toiminnassaan. Yhdessä vastuullisesti toimimalla ennaltaehkäisemme koronaviruksen leviämistä.

Alueellisten viranomaisten päätöksissä on tiedotettu suosituksia ja rajoituksia harrastustoimintaan ja liikuntatilojen käyttöön liittyen. On selvää, että eri sarjatasoilla ottelusiirtoja joudutaan tekemään seuraavien viikkojen aikana. Otteluille tulee lähtökohtaisesti etsiä uusi ajankohta kevätkaudelta sarjojen päättymisaikataulut huomioiden. Mikäli tilanne pitkittyy, voi Suomen Ringetteliitto kilpailunjärjestäjänä tehdä muutoksia sarjajärjestelmään käynnissä olevaa kautta koskien. Tätä tilannetta arvioidaan siinä vaiheessa, kun nyt annetut määräykset päättyvät tai niihin tehdään muutoksia. Olympiakomiten päivitetyt suositukset lajeille on voimassa 20.12.2020 asti.

Toivomme asiassa kärsivällisyyttä ja seurojen välistä hyvää yhteistyötä ottelusiirtojen osalta. Sarjapäälliköt ja sarjavastaavat tulee pitää ajan tasalla ottelusiirroista sovittaessa. Harjoitustoiminnan järjestämisen osalta seurojen tulee noudattaa kuntakohtaisia ohjeita.

Alla kuvaus alueellisten rajoitusten vaikutuksesta eri sarjatasojen kilpailutoimintaan. 

 

Liitonalaiset sarjat:

Naisten SM-jatkosarja, SM-karsintasarja, Ykkössarja: Ottelut jatkuvat normaalisti alueelliset rajoitukset huomioiden. Otteluita voi siirtää alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin vedoten. Aikuisten harrastustoimintaa koskevat suositukset eivät koske SM-ja 1-tason kilpailutoimintaa.

BSM ja CSarja: B ja C-ikäluokan valtakunnallisten sarjojen osalta ottelut voivat jatkua alueelliset rajoitukset huomioiden, mikäli koti- tai vierasjoukkueen alueelliset viranomaiset eivät ole rajoittaneet nuorten harrastus- tai kilpailutoimintaa. Leviämisvaiheessa ei kuitenkaan suositella matkustusta ottelutapahtumiin oman sairaanhoitopiirin ulkopuolelle. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita.

 

Etelä-Suomen aluesarjat:

Seurojen alueella on voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia Helsingin ja Uudenmaan, sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien osalta.

N- ja Lady-sarjat: Aikuisten harrastetoiminta tulee keskeyttää. Sarjatoiminta on Etelä-Suomen alueen osalta tauolla. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita. Osa kunnista sulkee sisäliikuntatiloja.

Juniorisarjat: Sarjatoiminta keskeytyy usean kunnan liikuntatilojen sulkemisen seurauksena. Ottelut tulee siirtää uuteen ajankohtaan. Sarjavastaavat koordinoivat ottelusiirtoja joukkueiden kanssa. Liikuntatilojen sulkeminen keskeyttää useassa kunnassa myös lasten ja nuorten harjoittelutoiminnan. Kuntakohtaisia ohjeita tulee noudattaa.

 

Itä-Suomen aluesarjat:

Seurojen alueella ei tällä hetkellä voimassa olevia suosituksia tai rajoituksia urheilutoimintaan liittyen. Aluesarjat voivat jatkua toistaiseksi normaalisti. Alueellisten viranomaisten ohjeita tulee noudattaa, ja koti- ja vierasjoukkueen tulee tarkistaa tilanne, ennen vierasjoukkueen lähtöä ottelupaikkakunnalle.

Ajankohtaista tietoa löydät Etelä-SavonPohjois-Savon ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien sivuilta.

 

Länsi-Suomen aluesarjat:

Seurojen alueella voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia Varsinais-SuomenSatakunnanPirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien osalta.

N- ja Lady-sarjat: Aikuisten harrastetoiminta tulee keskeyttää. Sarjatoiminta on Länsi-Suomen alueen osalta tauolla. Harjoitusvuorojen osalta seurat noudattavat kuntakohtaisia ohjeita.

Juniorisarjat: Lasten ja nuorten harjoituksia voi järjestää kuntakohtaiset ohjeet huomioiden, mutta viitaten leviämisvaiheen suosituksiin maakuntarajoja ylittäviä ottelutapahtumia ei tule järjestää. Koti- ja vierasjoukkueiden tulee käydä läpi alueelliset ohjeet ottelukohtaisesti ja siirtää ottelua tarvittaessa kevätkaudelle. Sarjavastaavat koordinoivat ottelusiirtoja joukkueiden kanssa.

 

Suomen Olympiakomitean sivuilta löytyy liikunta- ja urheiluyhteisön yhteiset päivitetyt koronasuositukset, joissa suosituksia seura- ja harrastustoimintaan. Lisäksi ajankohtaista tietoa koronavirukseen liittyen löydät ValtioneuvostonTHL:n ja AVI:n sivuilla