Olympiakomitean tiedote 16.3.2020

16.3.2020

16.03.2020 | YLEINEN

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

(Päivitetty 16.3.2020 klo 18.30)

Suomen hallitus päätti 16.3.2020 uusista suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia ohjeistuksessaan.

Olympiakomitean vastuuhenkilö asiassa on ylilääkäri Maarit Valtonen. Lisätietoa THL:n sivuilla.

Matkustaminen

Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Ulkomailla olevien suomalaisten urheilijoiden tulee ottaa yhteyttä Olympiakomiteaan tai lajiliittoonsa.

Tokion olympialaiset

Kansainvälinen Olympiakomitea tekee asiassa yhteistyötä Maailman terveysjärjestön (WHO) kanssa ja informoi Suomen Olympiakomiteaa tilanteen kehittymisestä. KOK seuraa tilannetta ja tiedottaa muutoksista välittömästi.

Harrastetoiminta ja tapahtumat

Liikunnan ja urheilun harrastamisessa on huomioitava, että julkiset kokoontumiset on rajoitettu kymmeneen henkilöön. Lisäksi suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Suosittelemme omatoimista harjoittelua huomioiden viranomaisten asettamat rajoitteet.

Harjoittelu covid19-tautitilanteessa

• Jos saat covid19-tartunnan, noudata THL:n ohjeita.
  • Älä harjoittele, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Covid-19-virus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Fyysisen kuormituksen yhteys näiden komplikaatioiden kehittymiseen on vielä tuntematon, mutta mahdollinen.
  • Infektiotilanteessa ole yhteydessä omalääkäriisi tilanteen seuraamiseksi ja harjoitteluun palaamisen määrittämiseksi.