Yleisurheilun 19- ja 22-vuotiailla SM-kisat - Maria Antolalle SM-hopeaa, Ilmari Vuorelalla ennätysvauhti

24.8.2020

Jyskeen Maria Antola jatkoi mitaliketjuaan Kemissä viikonvaihteessa pidetyissä yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa. Perjantaina ratakävelyjen neljäs lenkki kiinnittyi ketjuun N19 sarjan 5000 metrin kävelyn hopeaa tuoneella omalla ennätysajalla 28.30,64.

Teksti: Ilkka Simola

Vuosi sitten Kankaanpäässä sijoitus oli sama mutta aikaa kului seitsemisen sekuntia enemmän. Kahtena aiempana vuonna mitalien väri oli pronssi.

Marian palkintokaapissa on myös kaksi naisten 3x3000 metrin kävelyviestin SM-mitalia, hopea vuodelta 2017 ja pronssi 2018. Viime vuonna Jyske oli neljäs. Puolentoista viikon kuluttua Kotkan SM-viesteissä nähdään naisjoukkueen kuluvan kauden iskukyky.

Ilmari Vuorela oli loistovireessä pikamatkoilla. Lauantaina heti alkueräjuoksussa koheni 100 metrin oma ennätys kolmella sekunnin sadasosalla ja himoittu M19-sarjan finaalipaikka heltisi ajalla 11,17 sallitussa 0,3 s/m myötäisessä.

Finaalissa vauhti vaan kiihtyi, mutta seitsemännen sijan tuonut aika 11,11 menee 2,8 metrin myötäisen tukemana myötätuulitilastoon.

Vuosi sitten Kankaanpäässä Ilmari oli 17-sarjassa viidentenä. Nyt oli kisa sikäli kovempi, että mukana oli myös vuoden vanhempi ikäluokka.

Päätöspäivänä sunnuntaina Ilmari iski 200 metrin ennätyksen kimppuun.
- Lähtö oli todella surkea ja sen jälkeen päätin vain juosta, kävi miten kävi. Loppu tuli tuttuun tapaan kovaa, Vuorela kommentoi juoksuaan.

Ja kovaahan se tulikin. Oma ennätys parani 26 sadasosalla aikaan 22,76. Harmittavasti vastatuuli puhalsi alkueristä kovimpaan -1 m/s. voimalla. Sijoitus oli erän viides ja kokonaiskilpailussa 12.

Ennätys kummallakin matkalla kauden pääkilpailuissa on kova suoritus. Muutenkin Ilmarin vauhdin kehitys on ollut huimaa satasen ennätyksen kohentuessa kesän aikana 0,09 ja 200 metrin peräti 0,68 sekuntia.